Belföld

Migránspárti konferenciát szervez a CEU

Külföldi és hazai előadók beszélnek dehumanizálásról

A Central European University, a CEU június 4-e és 6-a között konferenciát szervez A másik dehumanizálása – muszlimellenes, antiszemita, romaellenes és menekültellenes beszéd címmel.

A rendezvény szervezői a CEU és a norvég Rafto Alapítvány az Emberi Jogokért, tudatja a Tűzfal csoport, amely kiemeli: ez utóbbi szervezet is a Soros-hálózat tagja: a teljesség igénye nélkül, támogatói között megtalálható az Amnesty International, a CEU és a Human Rights Watch (amely a közelmúltban azzal került be a magyar közéletbe, hogy az Európai Néppárttól követeli a Fidesz kizárását).

A konferencia programja szerint szó lesz többek között arról, hogy hogyan „démonizálta” a politika a migránsokat, az iszlamofóbia és a lengyelországi „menekültellenes közbeszéd”, a civil szervezeteket sújtó „gyűlöletbeszéd” és a „dehumanizáló beszéd”.

A konferencia előadói között magyarok is lesznek: egyikük Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója, de előad Krekó Péter, a Political Capital igazgatója, Bombera Krisztina, az ATV műsorvezetője, Földes András, az Index újságírója, Rév István, a Nyílt Társadalom Archívum igazgatója, Reich Orsolya, a Civil Liberties Union for Europe munkatársa, Dinók Henriett, a Romaversitas Alapítvány igazgatója és Molnár Péter, a CEU és a Tilos Rádió munkatársa.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom