Belföld

Megfenyegették a kormánypárt szegedi jelöltjét

„Na ide figyelj, te kis mocskos lelenc gyerek” megszólítással, névtelen levélben fenyegették meg Kothencz Jánost, a Fidesz–KDNP szegedi polgármesterjelöltjét.

A hittanár, gyermek- és ifjúságvédelmi szakember, a Szeged-csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója főigazgatójának közlése szerint a levelet a képviselőjelöltek múlt szerdai bemutatása előtt néhány órával helyezték el a postaládájában. „Ne hidd, hogy a hozzád hasonló lelencek pátyolgatásával meg tudod nyerni a választást! Hagyd abba a kavarást, mert rosszul jársz! Olyan sztorit találunk ki rólad, hogy elsüllyedsz szégyenedben!” – idézte közleményében Kothencz János a levél egy részét.

A polgármesterjelölt feltette a kérdést: mit tehet olyan helyzetben, amikor minden ok nélkül fenyegetés célpontjává válik. „Amikor láthatatlan ember vagy emberek teljesen érthetetlen agressziójának vagyok kitéve. Tegyek feljelentést? Vegyem komolyan, és álljak félre? Vagy vállaljam fel a veszélyt, és néhány hónap múlva már mentegessem magam a közvélemény előtt megjelenő rágalmak miatt, hogy gyerekeket rontok meg, és az árvák pénzét költöm? Magyarázkodjak, hogy tényleg egy kilencedik emeleti panelban lakom és nincs villám a budai hegyekben?” – sorolta Kothencz, aki lapunk megkeresésére nem kívánt részletesebben reagálni. A polgármesterjelölt az egyik szegedi lakótelepi körzetben maga is indul a képviselői posztért, és ő vezeti a Fidesz–KDNP kompenzációs listáját is.