Belföld

Médianéző: A többi párttal nem egyeztetve szólított demonstrációra Gyurcsány

A DK EP-képviselői önfeljelentést tesznek

A Médianéző igazgatója szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke valószínűleg a többi párttal nem egyeztetett kijelentést tett, amikor pártja és az MSZP, valamint a Párbeszéd vasárnapi tüntetésén folyamatos utcai demonstrációra szólított fel.

Boros Bánk Levente az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában úgy fogalmazott: az ellenzéki pártok már megtanulhatták volna, hogy nem szabad felengedni a színpadra Gyurcsány Ferencet, mert "ellopja a show-t".

Még az az ellenzéki platform is elválik, amely azt gondolja, hogy van közös mondanivalója - hangoztatta.

A DK-elnök taktikája mindig az volt, hogy egy ideig kivár, nem mond semmit, majd egy látszólagos közös fellépés során önálló kezdeményezésbe fog - mondta Boros Bánk Levente.

Tüntetéssorozatot indít a DK, EP-képviselői önfeljelentést tesznek
A Demokratikus Koalíció (DK) kormányellenes tüntetéssorozatot indít, az ellenzéki párt két európai parlamenti (EP) képviselője pedig hazaárulás miatt önfeljelentést tesz - közölte Molnár Csaba ügyvezető alelnök, EP-képviselő hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: keddtől minden nap öt órától demonstrációra várják a budapesti Kossuth térre mindazokat, "akiknek fontos a haza, és akik az orbáni rendszer végét akarják".
Utalva arra, hogy a kormánypártok szerint a Sargentini-jelentést megszavazó magyar képviselők hazaárulást követtek el, jelezte: feljelentést tesz hazaárulás miatt önmaga ellen Polt Péter legfőbb ügyésznél, és így tesz Niedermüller Péter, a DK másik EP-képviselője is.

A jelentéssel összefüggésben benyújtandó fideszes határozati javaslatról azt mondta, a "lúzer kormány menekül a valóság elől", az európai magyaroknak pedig az a dolguk, hogy szembesítsék a kormányt azzal, mit tettek Magyarországgal az elmúlt nyolc évben.
Viszont szembe kell nézniük azzal, hogy pusztán sajtótájékoztatókkal és parlamenti eszközökkel nem hozható közelebb az orbáni rendszer vége. Vagyis eljött az ellenállás ideje - jelentette ki Molnár Csaba.

Jelezte, más városokban is tiltakozásokat kívánnak szervezni, és arra kérnek más pártokat és civil szervezeteket, hogy segítsenek ebben. 
Kérdésre sem kívánta elárulni, hogy meddig folytatják a tüntetéssorozatot.

Ugyancsak kérdésre válaszolva Adolf Hitlerhez hasonlította Orbán Viktort. "Utoljára Adolf Hitlerre emlékszem, aki saját magát a saját népével azonosította volna. Úgy néz ki, Orbán Viktornak ezt a mélységet is sikerült elérnie" - fogalmazott Molnár Csaba.