Belföld

„Masírozás” jobbikos támogatással

Úgy tudjuk, a Magyar Önvédelmi Mozgalomban volt gárdisták és jobbikosok is szerepet vállalnak.

Miközben a Jobbik tagadja, hogy köze lenne félkatonai alakulatokhoz, az ózdi választókerületemben is felbukkant a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) nevű csoport, Arlón toborzó nagygyűlést hirdettek – mondta lapunknak Riz Gábor fideszes országgyűlési képviselő.

A politikus hétfő esti parlamenti felszólalásában is kifejtette, hogy amikor a MÖM a számláját kiállította az önkormányzati ingatlanban rendezett gyűlésről, annak költségviselője a Jobbik volt. Riz lapunknak és parlamenti felszólalásában is azt a kérdést vetette fel, hogy a Jobbik vállalja-e azokat a félkatonai szervezeteket, amelyek soraiban a korábbi és jelenlegi tagjai is ott masíroznak.

A MÖM honlapjáról kiderül, szervezeti szinten képviseltették magukat a február 13-i, a budai Várban rendezett Kitörés napja elnevezésű megemlékezésen. A rendezvényt a bőnyi rendőrgyilkosságot elkövető Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonal, valamint a hungarista Pax Hungarica Mozgalom és a hazai bőrfejű mozgalom egyik szervezete, a Hungária Skins szervezte. Úgy tudjuk, a Jobbik által létrehozott Magyar Gárda bírósági beszüntetése után volt gárdisták és egykori jobbikosok is voltak a MÖM alapítói között. A szervezet kapcsolata most is szoros a Jobbikkal, az ország számos pontján szerveztek már közös akciókat, sőt, a Jobbik helyi irodáiban is voltak rendezvények. Mirkóczki Ádámot, a Jobbik frakciószóvivőjét kerestük az ügyben. Ő visszahívást ígért, de lapzártánkig nem kaptunk tájékoztatást a MÖM és a Jobbik együttműködésének részleteiről.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom