Belföld

Magyar gyermekek helyett a migránsokat választaná a DK-s politikus

Bauer Tamás nyíltan vállalja véleményét a legfrissebb Nemzeti Konzultáció kapcsán

Úgysem sikerül növelni a születések számát a közeljövőben - véli a Gyurcsány pártjának, a Demokratikus Koalíciónak politikusa, Bauer Tamás. A gondolat azonban innentől válik csak igazán meredekké, szerinte ugyanis a bevándorlással lehet kompenzálni a helyzetet, Magyarországnak be kellene állnia a migránspárti Nyugat-Európai országok mellé. 

Bauer nem rejti véka alá véleményét, egyenesen a Facebook-oldalán reklámozza, mit gondol a legújabb, nemrég megküldött "Családok védelméről" szóló Nemzeti Konzultációról. 

Valaki azzal kommentálta a kérdéseket a Facebookon, hogy ezekre a kérdésekre nem lehet nemmel válaszolni. Szerintem ez tévedés. Ha kitölteném a kérdőívet – persze nem fogom –, akkor az 1., 2. és 9. kérdésre biztosan nemmel válaszolnék - írja bejegyzésében. 

Az első kérdés szól arról, hogy a demográfiai problémákat a gyermekvállalással vagy a bevándorlással kívánjuk-e megoldani, Bauer nem-válasza az utóbbit favorizálja. 

Ahhoz, hogy a népesség reprodukciójához szükséges szintre emelkedjék a születő gyerekek száma, előbb a szülőképes korú nők számának kell megemelkednie. Ezért mondják a demográfusok, hogy a trend megváltozásához több generáció kell, vagyis a változáshoz legalább ötven-hatvan évet kell várni. És addig mi lesz? Addig hogyan lesz elég aktív korú, aki elég adót és járulékot fizet ahhoz, hogy finanszírozható legyen a nyugdíjrendszer és az egészségügy? Addig bizony Magyarországnak is bevándorlásra lenne szüksége, mint a nyugat-európai országoknak - fejti ki gondolatait arról, miért is volna jobb a migránsokra bízni a helyzetet. Az 2015-ös nagy bevándorlási hullám óta készült felmérések azonban az bizonyítják, hogy a befogadó országokba érkező milliós tömegnek egyelőre a beilleszkedéssel is komoly gondja van.

A második kérdésre a "nem" azt jelenti, hogy a DK-s politikus szerint a családtámogatást nem a munkavégzéshez kell kötni, saját szavai szerint ez "elfogadhatatlan". 

A kilencedik pontra reagálva Bauer kijelenti, határozott nemet mondana arra, hogy minden gyermeknek joga van apához és anyához is. 

Deutsch Tamás: Felháborító! 

 A Fidesz EP-képviselője szerint a DK-s Bauer Tamás egy bevándorláspárti szervezet volt alelnöke, mostani főideológusa. 

Deutsch Tamás felháborítónak nevezte az ellenzéki politikus kijelentését, hozzátéve, hogy azt a Fidesz a leghatározottabban visszautasítja.

Hangsúlyozta, van olyan európai ország, ahol megfelelő politikával viszonylag rövid idő alatt sikerült kedvező demográfiai fordulatot elérni; példaként Izraelt említette.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom