Belföld

Ma közgyűlést tart a húszéves Fidelitas

A Fidesz több vezetője is jelen lesz ma a Fidelitas huszadik születésnapja alkalmából összehívott közgyűlésen az Iparművészeti Múzeumban

A nem sajtónyilvános rendezvényen a Fidesz ifjúsági társszervezetének korábbi elnökeit és volt tagjait is meghívták, de a Fidesz vezetői közül is többen ott lesznek.

A közgyűlés céljai között szerepel, hogy módosítják az ifjúsági szervezet alapszabályát, azt összhangba hozzák az új polgári törvénykönyvvel.

A Fidelitast 1996-ban alapították meg, első elnöke Gyürk András volt, aki jelenleg fideszes európai parlamenti képviselő és a párt stratégiai igazgatója. Őt 2005-ben Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter követte a poszton – ő külföldi elfoglaltsága miatt videoüzenetben köszönti ma közgyűlést –, majd 2009-től 2015-ig Ágh Péter parlamenti képviselő volt a szervezet elnöke.

Böröcz László, az V. kerület fideszes alpolgármestere 2015-től vezeti a Fidelitast. A politikus lapunknak kifejtette, ma ők Magyarország és Közép-Európa legnagyobb politikai ifjúsági szervezete. „Több ezer tagunk van, ott vagyunk az ország több száz településén. Ma is sokan vagyunk, akik azt érezzük, hogy tennünk kell Magyarországért és a szűkebb közösségünkért is” – fejtette ki. Hozzátette azt is, fel akarják építeni a generáció­juk történetét és meg akarják fogalmazni, milyen világban szeretnének élni. „Ebbe a munkába minden fiatalt várunk, aki a közösségért, az ország jövőjéért tenni akar” – fejtette ki a szervezet elnöke.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom