Belföld

Lyukas zászlókkal Vonáék ellen

Megtaposták a pártjelvényeket a demonstrálók

„Vona Gábor hogyan képzeli, hogy mások munkája, lelkesedése hátán bejutott az Országgyűlésbe, és aztán száznyolcvan fokos fordulattal nemhogy behúz középre, hanem olyan irányba viszi a pártot, amely ellen az megszületett? Vona Gábor átvágyik a másik oldalra, baloldali szavazókat csábítgat, a balodalra kacsingat” – mondta szombaton Debrecenben a Jobbik elnöke és politikája elleni tüntetésen Ulics Erika, a párt korábbi hajdú-bihari országgyűlési képviselő-jelöltje.

Vona-Heller
Az egyik plakáton kézen fogva Vona Gábor és Heller Ágnes (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Mint fogalmazott, Vona elsőként a gárdistákat hagyta el, őket szúrta hátba, aztán következett a Jobbik radikális tagsága. Ulics lemondásra szólította fel a párt vezetőit. A rendezvényen a Jobbikból kizárt vagy kilépett volt párttagok demonstráltak. A távirati iroda tudósítása szerint a Nagytemplom előtti Kossuth-szobortól transzparensekkel vonultak a Jobbik helyi irodájához. Egy transzparensen Vona és Heller Ágnes fogták egymás kezét, egy másikon az állt, „Vona, elárultátok a nemzeti radikalizmust.” A résztvevők a párt helyi szervezeteinek zászlajából kivágták a Jobbik jelvényét, majd a lyukas zászlókat lobogtatva megtaposták azokat.

A tüntetést végignézte Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, aki az MTI-nek arról beszélt, az országosan meghirdetett demonstráción mindössze huszonöten-harmincan vettek részt, ami látványosan bizonyítja, hogy a Jobbik jó úton jár. Szombaton a Jobbik országos választmánya nyilatkozatban rögzítette, nem kötnek szövetséget sem a Fidesszel, sem a baloldallal 2018-ban.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom