Belföld

Lenácizta a Mi Hazánk politikusait egy interjúban Karácsony Gergely

A Jobbik szalonképes neki

Ez egy teljesen képtelen vád velünk szemben, amivel politikai pályafutásunk kezdete óta illetnek minket – reagált lapunknak Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, miután Karácsony Gergely a Magyar Hangnak adott interjúban gyakorlatilag nácinak nevezte őt, Toroczkai Lászlót és Volner Jánost, akiket kiszorítottak a Jobbikból.

Karácsony szerint az ellenzéki pártok jobban járnának egy közös európai parlamenti választási listával. Úgy fogalmazott, „a pártok elkezdtek egymás felé nyitottabbá válni, a Jobbikból is kirakták azokat a politikusokat, akiket én nácinak gondolok”. Karácsony Gergely azért próbálja ilyen lejárt, kiüresedett szlogenekkel megbélyegezni a Mi Hazánkat, mert mi nem vagyunk hajlandók együttműködni sem a Gyurcsány Ferenc vezette balliberális tömbbel, sem Orbán Viktorral és a Fidesszel – mondta Dúró Dóra. Hangsúlyozta, pártjuk konstruktív, a nemzet érdekét szolgáló ellenzéki pártként valódi alternatívát kínál az értékek nélküli ellenzékkel szemben, ami az ő köreikben nyilván aggodalomra ad okot. A volt LMP-s Karácsony Gergely, a Jobbik, az LMP és a többi ellenzéki elvesztették a hitüket azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány nélkül is lehet értelmes és hatékony ellenzéki politikát folytatni – tette hozzá. Karácsony Gergelyt sms-ben kérdeztük arról, konkrétan mely politikusokat gondolja nácinak. Arra is rákérdeztünk, hogy eszerint a továbbra is a Jobbik színeiben politizáló, egy zsidó nő bántalmazásával hencegő Szávay Istvánt és a holokauszt áldozatainak emlékművét leköpő, holokauszttagadó jobbikos regionális igazgatót, Kulcsár Gergelyt nem tartja-e antiszemitának, de egyelőre nem reagált megkeresésünkre.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom