Belföld

Közös ünneplésre invitál Orbán Viktor

A kormányfő lengyel kollégájával buzdít a március 15-i rendezvényeken való részvételre+VIDEÓ

Videóüzenetben invitálja a nemzetet közös ünneplésre Orbán Viktor: a magyar miniszterelnök közösségi oldalán tette közzé a felhívást.

"Itt kopogtat az ajtón március 15-e, nemzeti ünnepünk napja, a magyar szabadság napja, amelyben azokra a hősökre emlékezünk, akik ha kellett mindenüket, sőt az életüket is odaadták a magyar szabadságért" - emlékeztet a videóban, amelyben Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel együtt szerepel, a magyar miniszterelnök, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy a szabadságért folytatott harcot a magyarság a lengyelekkel együtt vívta meg. A videóban Orbán Viktor március 15-ét közös magyar-lengyel ünnepségnek nevezte, és megkért mindenkit, hogy vegyen részt az ünnepségen.

A videóban Mateusz Morawiecki emlékeztet az évszázadok óta tartó magyar-lengyelra, illetve arra, hogy évszázadokon keresztül védtük a szabadságot, védtük a keresztény civilizációt.

Március 15-én, a Nemzeti Múzeumnál Orbán Viktor és lengyel kollégája mond ünnepi beszédet.

 

Objektum doboz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom