Belföld

Kovács Zoltán: Nem kell megrémülni egy kötelezettségszegési eljárástól

A magyar kormány, ha kell, a bíróságig is elmegy - emelte ki a kormányszóvivő

Nem kell megrémülni egy kötelezettségszegési eljárástól - emelte ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Kovács Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy markánsan kirajzolódnak a magyar kormány elleni "koncepciózus eljárás" alapjait adó témák, politikai összefüggések.

A kötelezettségszegési eljárás egy jogi procedúra, amelyet akkor indítanak egy tagállam ellen, ha nézetkülönbségek vannak. Ilyenkor a tagállamnak meg kell védenie saját álláspontját - fejtette ki a szóvivő, hozzátéve: a magyar kormány, ha kell, a bíróságig is elmegy.

A kormányszóvivő kiemelte: a magyar emberek érdeke és biztonsága a legfontosabb.

A felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban az egyenlő feltételek, míg a civiltörvény esetében az átláthatóság megteremtése volt a magyar kormány célja - tette hozzá.

Kovács Zoltán az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos 20 pontos akciótervről azt mondta: céljuk egy olyan szabályozás kialakítása, amelyben a magyar mezőgazdaság megmaradhat húzóágazatnak, és garantálja, hogy a magyar fogyasztók is jó minőségű termékeket kapjanak.

A kormányszóvivő azt is elmondta: minden készen áll arra, hogy a pénteken kezdődő budapesti vizes világbajnokság sikeres legyen. Kiemelte, hogy minden magyar ember egészségét, javát szolgáló létesítmények jöttek létre.
    Ráadásul az ilyen fajta befektetések máshogy térülnek meg, mint egy üzleti vállalkozás esetében. Így például a megújult, megépült létesítmények, a beszerzett eszközök, a rendfenntartó erők eszközeinek fejlesztése mind olyan, amely a rendezvény után is megmarad, Magyarországot szolgálják  - jegyezte meg.