Belföld

Kovács Zoltán: A kvótaperben született döntés semmilyen kötelezvényt nem tartalmaz Magyarország számára

„Meg fogjuk védeni azon jogunkat, hogy mi magunk mondjuk meg, ki él ebben az országban, kit engedünk be ide”

A kvótaperben született bírósági döntés "semmilyen kötelezvényt nem tartalmaz" Magyarország számára - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában Kovács Zoltán kormányszóvivő.

 Mint mondta, Magyarország minden jogi és politikai eszközzel fellép, hogy megakadályozza egy létszámkorlát nélküli elosztási mechanizmus kialakítását, "meg fogjuk védeni azon jogunkat, hogy mi magunk mondjuk meg, ki él ebben az országban, kit engedünk be ide".

Kovács Zoltán szerint hónapok, évek óta "lapul bizonyos íróasztalokban" a korlátlan, tehát kontrollálhatatlan elosztás terve, "amiről soha senki nem döntött", hiszen tavalyelőtt azt a kormány- és államfők kétszer is leszavazták

Hozzátette, "láthatóan értő fülekre talált" bizonyos európai körökben és intézményekben Soros György betelepítési terve. 

A kormányszóvivő arra hívta fel a figyelmet, az európai baloldal 2015 tavasza óta "több lépésben kérdőjelezte meg a valóságot", tagadva a migrációs válságot, a kvótarendszer előkészítését és a szándékot, hogy azt állandóvá kívánják tenni.