Belföld

Kósa Lajos: Egyetlen szabályosan működő külföldi egyetem van Magyarországon

Orbán Viktor: Tárgyalni fog a magyar és az amerikai kormány - Kedden szavazhat a parlament a felsőoktatási törvény módosításáról

Egyetlen szabályosan működő külföldi egyetem van Magyarországon, ez a McDaniel College, a többi 27 nem tartja be a törvényeket - közölte a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. Közben a CEU memorandumot juttatott el az országgyűlési képviselőknek, a dokumentumban azt kérik, a képviselők ne támogassák a törvényjavaslatot.

Kósa 20161027
A memorandumban kiemelték: a törvényjavaslat nyomán a CEU-Közép-európai Egyetem (KEE) számára a további magyarországi működés lehetetlenné válna. 

Annak érdekében, hogy a CEU folytathassa budapesti működését, a tervezett módosítás megkövetelné, hogy a CEU New York Államban is képzéseket indítson.

A magyar egyetem, a KEE, a továbbiakban nem nyújthatná amerikai egyetem képzéseit a felsőoktatási törvény alapján, tekintve, hogy a magyar egyetemek csak európai egyetemek programjait nyújthatnák, az OECD országok programjait nem. 

ceu.jpg