Belföld

Kinyomtatták a veszprémi szavazólapokat

Tizenkét jelölt verseng

Kinyomtatták a vasárnapi veszprémi időközi országgyűlési választás szavazólapjait: a mintegy 72 ezer szavazólapot az ANY Biztonsági Nyomda Nyrtret készítette el - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

A szavazólapon a nyilvántartásba vett tizenkét jelölt neve szerepel. Az NVI szerdán adja át a szavazólapokat a külképviseleti választási irodák munkatársainak. Azok a választópolgárok ugyanis, akik a vasárnapi voksolás idején nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken szavazhatnak, ha szombaton 16 óráig felvetették magukat a névjegyzékbe. Ezt az NVI adatai szerint 42-en tették meg. 
Az érintett városokba a külképviseleti választási irodák munkatársai viszik ki a szavazólapokat a héten. 
A magyarországi szavazáshoz szükséges szavazólapokat és a jegyzőkönyveket, szavazóurnákat, tollakat csütörtökön adja át az NVI a veszprémi 1-es országgyűlési egyéni választókerületi választási irodának. 
Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-i hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.