Belföld

Kiemelt segítséget kapnak az egyházi intézmények

Lázár János még több társadalmi misszió, közösségszervező és közösségépítő munkára bíztatott

A kormány kiemelten segíteni kívánja az egyházi kézben lévő oktatási, nevelési és szociális intézményeket - jelentette ki Lázár János szombaton Makón. "A versenyképes tudás a 21. században hit és elkötelezettség nélkül nem sokat ér. A modern oktatás nevelés is egyben. A hatéves korában az oktatási rendszerbe bekerülő gyermek számára a tárgyi tudás és a lelki támogatás egyaránt fontos" - tette hozzá.

iskola
Az uniós támogatással megvalósított beruházás során az iskola régi épületszárnyának udvar felőli része és az új épületszárny teljes egészében hőszigetelt külsőt, korszerű nyílászárókat kapott, megújult a fűtésrendszer. Az új épület tetőzetén elhelyezett csaknem száz napelem az intézmény villamosenergia-fogyasztásának jelentős részét fedezni fogja.

Kiss-Rigó László: Aki fát ültet, iskolát és templomot épít, a jövőnek dolgozik
A szeged-csanádi egyházmegye hamarosan ezeréves fennállását ünnepli, első püspöke, Szent Gellért a tanárok, tanítók és pedagógusok védőszentje. Ezért is öröm volt, hogy az egyházmegye, ha ideiglenesen is, a csaknem háromszáz éves makói katolikus oktatási intézmény fenntartója lehetett, és bár átadta az iskolát a Boldogasszony Iskolanővéreknek, erkölcsileg és anyagilag továbbra is segíti működését - mondta a püspök.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom