Belföld

Kemény üzenetet kapott Vona Gábor

"Sokkal jobban járnál, hogyha megfognád azt a pénzt, amit Simitől kaptál, beraknád egy bőröndbe, és a családoddal együtt békében élhetnél a világ másik oldalán" - hangzik el a Facebook videóban

Kemény hangvételű videót tett közzé a Miért nem szavazok a Jobbikra Facebook-csoport. A felvételen egy korábbi csalódott jobbikos, aki többször is feltűnt Vona Gábor kampánykörútján, ezúttal a Jobbik egyik plakátjára ragasztotta fel: Simicska párt.

Objektum doboz

Egyre több jobbikosban merül fel a kérdés: mi történt az egykoron jobboldali, nemzeti radikális és euroszkeptikus eszméket valló párttal? Legtöbbjüknek egyáltalán nem jön be a baloldali és a Simicska-féle fordulat. Az alábbi videóban ezt a kérdést boncolgatják Vona Gábor névnapján:

"Gábor! Már csak videóüzenetben tudok hozzád szólni, mivel arra utasítottad a testőreidet, hogy akár erőszakkal is tartsanak távol a rendezvényeidtől, hogy ne lehessen neked kellemetlen kérdéseket feltenni" – üzent a kiábrándult jobbikos a Facebookon a pártelnöknek, akinek most szombaton van a névnapja.

A korábbi Jobbik-szimpatizáns a videóban elmondta: Mivel kérdéseiket nemigen tehetik fel a pártelnöknek, ezért plakátkampányba fognak kezdeni - egészen addig, amíg le nem mond. "Sokkal jobban járnál, hogyha megfognád azt a pénzt, amit Simitől kaptál, beraknád egy bőröndbe, és a családoddal együtt békében élhetnél a világ másik oldalán"– fogalmazott a volt jobbikos a videóban.