Belföld

Hollik István: 40 milliárd forintot költ migránskártyákra az EU

„A kötelező kvótát most állandó áttelepítési keretnek hívják, a lényeg azonban ugyanaz”

Több mint 90 ezer bevándorló kap juttatást az úgynevezett migránskártyákon az Európai Uniótól, összesen csaknem 40 milliárd forint értékben - mondta a kormányszóvivő az Európai Bizottság válaszára hivatkozva.

Hollik István elképesztőnek nevezte, hogy tényleg léteznek ezek a név nélküli bankkártyák.

A kötelező kvótát most állandó áttelepítési keretnek hívják, a lényeg azonban ugyanaz - hangoztatta.
A kormányszóvivő kijelentette: ők arra hívják fel a magyar emberek figyelmét, hogy az unió tervei veszélyeztetik a kontinens biztonságát. Leszögezte, a magyar kormány álláspontja a migrációról három éve változatlan.

"Régi játék" zajlik Magyarország és az Európai Bizottság között: amint a magyar kabinet tényszerűen tájékoztatja a "bevándorláspártiak" terveiről a lakosságot, a bizottság egyből megpróbálja letagadni azokat - jelentette ki Hollik István.
A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellett egy komoly útfejlesztési programot is kidolgoztak. A kabinet azt akarja, hogy vonzó alternatíva legyen a falusi élet - tette hozzá az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom