Belföld

Hidvéghi Balázs: A Soros-hálózat fogságába került Brüsszel

„Az Európába érkező migránsok tiszteletlenül és agresszíven viselkednek a nőkkel”

Konkrét bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy Brüsszel a Soros-hálózat fogságába került - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Hidvéghi Balázs szerint a DCLeaks hackercsoport által kiszivárogtatott iratok szerint a Soros-hálózat a nyílt társadalom alapítványon keresztül jelentős befolyást gyakorol a brüsszeli döntéshozatalra.

"Az Európába érkező migránsok tiszteletlenül és agresszíven viselkednek a nőkkel"
A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint nem szabad szó nélkül hagyni, hogy az Európába áramló migránsok milliói "tiszteletlenül és agresszíven" viselkednek a nőkkel.
Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP a tisztelet kultúráját vallja, mindenkit elítél, aki tiszteletlenül bánik az idősebbekkel és a nőkkel.
Kiemelte: az Európába érkező migránsok nőkkel szembeni tiszteletlen és agresszív viselkedését tanúsítják a 2015 szilveszterén Kölnben történtek és több másik bűncselekmény. "Ahol a migránsok megjelennek, ott ugrásszerűen megnő a nők elleni szexuális erőszak" - írta Hidvéghi, aki szerint az EP állásfoglalása a szexuális zaklatások megelőzéséről "igen hiányos": ha Brüsszel komolyan gondolná az európai nők védelmét, akkor mindenekelőtt a tömeges bevándorlás megállításáért kellene fellépnie.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes korábban arra a kérdésre, hogy a kormány tervez-e valamilyen felvilágosító kampányt indítani a Magyarországot is elért szexuális zaklatási ügyekhez kapcsolódóan, azt válaszolta: a kormány minden ilyen szép és kegyes dolgot támogat, de "ezek el fognak törpülni amellett, amikor majd iszlám tömegek lesznek itt". Hozzátette: ha a nőket meg akarjuk védeni az erőszaktól, és azt akarjuk, hogy a nők szabadon élhessenek (...), akkor "a legfontosabb, hogy a migrációt megállítsuk és ne engedjük, hogy a tömeges iszlám következtében a saría árnyékában és fenyegetésében kelljen élni a nőknek".
Az MSZP csütörtöki közleményében azt írta: a Fidesz-KDNP nem becsüli a nőket, a kormánypártok nem ismerik el, hogy létezik családon belüli erőszak. Több mint három éve nem hajlandók elfogadni a nőket és gyerekeket védő Isztambuli Egyezmény rendelkezéseit - tette hozzá a párt.
Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke közleményében felháborítónak nevezte, hogy Semjén Zsolt a magyarok által elkövetett szexuális zaklatásos eseteket is menekültek elleni gyűlöletkeltéssel "próbálja elterelni". Itt az ideje, hogy az Isztambuli Egyezményt a kormány a magyar jogrendbe illessze, így végre Magyarországon is látványosan csökkenjen a nők elleni és családon belüli erőszak - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Egyebek mellett azt is el kívánják érni, hogy Magyarországon megbukjon a jelenlegi, a bevándorlást ellenző kormány, és egy új, bevándorláspárti kormány alakuljon - tette hozzá Hidvéghi Balázs, kiemelve: a kiszivárogtatott iratok alapján a Washington Post is azt írta, hogy Soros egy filantróp szuperhatalmat épített ki, amellyel behálózza a világot.

"Ez azt jelenti, hogy olyan intézmények mint a Világbank, de különösen az Európai Unió és annak szervezetei is Soros hálójába kerültek" - mondta Hidvéghi, hozzátéve: a feljegyzések szerint a Soros-hálózat a menekültválságra lehetőségként tekint, hogy a saját ízlése szerint alakítsa Európát. Ennek érdekében pedig "polipszerűen hálózzák be" az EU döntéshozó fórumait.

Ezt az is bizonyítja, hogy a jelentések szerint a 751 európai parlamenti képviselő közül 226 megbízható "Soros-szövetséges" és utóbbiak valamennyi pártfrakcióban jelen vannak - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A feljegyzések szerint a 2014-es európai parlamenti választások előtt Soros 6 millió dollárt adományozott 90 szervezetnek annak érdekében, hogy befolyásolják az európai döntéshozatalt - tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Hangsúlyozta, hogy a hálózat kifejezetten aktívan fellép Magyarország ellen. Támogatja a Magyarországot elítélő jelentéseket, fellép a Soros-egyetem és a magyarországi Soros-szervezetek támogatása érdekében. Sőt magyar politikusok lejáratására és eltávolítására törekszik - mondta.

Kijelentette, a hálózat tevékenysége közrejátszott abban is, hogy az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) olyan határozatot hozott, amely szerint támogatni kell a felső korlát nélküli bevándorlást.

Kérdésre válaszolva elmondta: annak nincs jele, hogy a Fideszbe is beférkőzött volna a Soros-hálózat.

Arra az újságírói felvetésre, hogy Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, aki korábban úgy nyilatkozott, nem tud a Soros-tervről, szintén a Soros-hálózat tagja-e, Hidvéghi Balázs úgy válaszolt, hogy Navracsics Tibort nem sikerült behálóznia Sorosnak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom