Belföld

Hende: Európa az üres bölcsők kontinense

„A bevándorláspártiak megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban”

Hende Csaba, a Fidesz képviselője hétfőn az Országgyűlésben arról beszélt, hogy az Európán kívüli népességnövekedés, háborúk és éghajlatváltozás miatt migránsok milliói, majd tízmilliói keresnek majd megoldást az életükre.

Hende napirend előtti felszólalásában azt mondta, Európa ma az "üres bölcsők kontinense", ezt a problémát azonban a magyarok nem migrációval akarják megoldani, hanem magyar gyermekekkel. "Mi nem akarunk, kevert, migránsokból és a bennszülött magyarokból álló vegyes társadalmat létrehozni" - jelentette ki.    

Úgy vélte, a bevándorláspártiak megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban (EPP), és arra törekednek, hogy az egész EPP-t átalakítsák egy bevándorláspárti nemzetközi szervezetté, azonban a magyarok kijelölték a kormány és a Fidesz mandátumát: "a keresztény kultúra érték,  nem akarunk kevert országgá válni, migrációt nem akarunk, a biztonságot meg akarjuk őrizni, és a családpolitikánkon keresztül képesek leszünk migránsok nélkül is fenntartani Magyarország biológiai jövőjét".

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta: jól döntött a kormány, amikor nem csatlakozott az ENSZ migrációs paktumához, mert az nyilvánosságra került az Európai Bizottság jogi szolgálatának egy dokumentuma, amiben jogilag kötelező érvényűnek nevezik a paktumot.

Ez az eset azt is bizonyítja, hogy gyakorlatilag nincs olyan fiók Brüsszelben, amiből ne esne ki egy bevándorlást támogató terv. A magyar kormány, mint ismert, az elmúlt hetekben 7 olyan brüsszeli tervre és javaslatra hívta fel a figyelmet, amelyek erősítenék a bevándorlást Európába. Az ENSZ migrációs paktummal kapcsolatos állásfoglalás van annyira súlyos, hogy akár 8. pontnak is tekintsük. Ez az eset szépen bemutatja a lopakodó jogalkotást is: stratégiai jogköröket akarnak elvenni a nemzetállamoktól. Számon nem kérhető bürokraták és átláthatatlanul működő politikai aktivistacsoportok a fejünk fölött hoznak döntéseket, kinyitnák Európa kapuit, mindezt a megkérdezésünk nélkül. Így néz ki a nyílt társadalom döntési eljárása. Minden ez, csak nem demokratikus - mondta.

Európai Bizottság: az ENSZ migrációs csomagja nem teremt semmilyen jogi kötelezettséget 
Sem a nemzeti, sem pedig a nemzetközi jog alapján nem teremt  semmiféle kötelezettséget az ENSZ migrációs csomagja a részt vevő államok számára - hangsúlyozta hétfőn az Európai Bizottság magyar sajtónyilatkozatokra reagálva. A közleményben emlékeztettek, hogy az elmúlt napokban a magyar sajtóban nyilatkozatok jelentek meg az Európai Bizottság jogi szolgálatának egy, az ENSZ migrációs csomagjával foglalkozó belső munkaanyagával kapcsolatban. A brüsszeli testület hangsúlyozta: a szervezeten belül folyamatosan sokféle feljegyzés készül az összes szakpolitikai területen, ezek a belső anyagok semmiképpen nem a hivatalos álláspontot jelentik. Az Európai bizottság világos álláspontot képvisel: a megállapodás jogilag nem kötelező erejű, nem teremt törvényes jogot a migrációra, és nem célja ösztönözni a szabályozatlan migrációt, sőt  éppen  arra irányul, hogy fellépjen ez, valamint az embercsempészet és -kereskedelem ellen - írták a magyar nyelvű tájékoztatóban. "A megállapodás a részt vevő államok számára sem a nemzeti, sem a nemzetközi jog alapján nem teremt semmiféle kötelezettséget. Az egyes országok továbbá szabadon dönthetnek arról, részt kívánnak-e venni a végrehajtásában vagy sem" - emelték ki. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap arról számolt be, a jogi szolgálat által készített dokumentum azt mutatja, titokban azon dolgoznak, hogy kötelezővé tegyék az ENSZ-csomagot minden uniós országra nézve. Bejelentette, kezdeményezte, hogy rendkívüli napirendi pontként tárgyaljanak az uniós külügyminiszterek következő tanácsülésén arról, hogy az Európai Bizottság felhatalmazása alapján milyen titkos terveket készítettek eddig a migrációról, s azoknak mi a céljuk.