Belföld

Hazugságon érték Márki-Zay Pétert

Valótlant állított kirúgásával kapcsolatban az ellenzék hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltje

Márki-Zay Péter egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon beismerte, hogy hazudott jelöltségével kapcsolatban. A város ellenzéki polgármesterjelöltje korábban azt állította, azért bocsátották el állásából, mert vállalta a jelöltséget. A Blogstar kérdésére válaszolva azonban elmondta, ha nem rúgták volna ki, el sem indult volna a posztért.

Korábbi nyilatkozatát, melyben arról beszélt, politikai szerepvállalása miatt mondtak fel neki a munkahelyén, gyakorlatilag a teljes balliberális sajtó átvette, az alábbi videóban viszont az eddigiekkel ellentétben azt állítja Márki-Zay, ha nincs a kirúgása, el sem indult volna a választáson.

Objektum doboz
 

Nem először hazudik Márki-Zay Péter

Nem a mostani az első eset, hogy hazugságon érték az ellenzéki polgármesterjelöltet. Márki-Zay korábban azt nyilatkozta, a polgármester-jelöltség elvállalását követően azért szereltek föl utcájába térfigyelő kamerát, hogy a hatalom szemmel tarthassa őt. Ezzel kapcsolatban kiderült, hogy semmiféle politikai szándék nincs a háttérben, Márki-Zay utcáján kívül számos más helyen is szereltek fel kamerákat Hódmezővásárhely területén, egy hét évvel korábban elfogadott program keretein belül, csak a tavalyi év folyamán hetven kamerát állítottak fel a településen – írja az Origo.