Belföld

Hazugság, hogy az Európai Néppárt nem hívta meg a Fideszt müncheni tanácskozására

Valótlant állít és csúsztat az ellenzéki sajtó

Több ellenzéki sajtóorgánum is arról írt az elmúlt napokban, hogy az Európai Néppárt meg sem hívta a Fideszt a migrációról szóló, június 6. és 8. között sorra kerülő müncheni konferenciájára. Ezzel szemben az igazság az, hogy a tanácskozáson fideszes EP-frakció fele részt vesz. Szájer József, az Európai Néppárt alelnöke például szerdán kérdést intézett a rendezvényen előadó Angela Merkel német kancellárhoz. Szájeren kívül ugyancsak ott volt az eseményen Gál Kinga, Járóka Lívia, Deli Andor, Hölvényi György és Deutsch Tamás, Schöpflin György ráadásul fel is szólalt.

szájer münchen
A kivetítőn Szájer József látható, amint kérdez Angela Merkeltől a müncheni tanácskozáson. Fotó: pestisracok.hu
Ehhez képest a Hír TV oldalán még most is azzal a címmel szerepel a hír, hogy „Tanácskozik a Néppárt, a Fideszt nem hívták meg” A 168 óra végül helyesbítette cikkét: „Korábban a 444 nyomán azt írtuk, hogy nem vesznek részt fideszes politikusok a tanácskozáson, ez azonban nem igaz, csak nem kapnak szót. Elnézést kérünk, a cikket frissítettük” - korrigált a lap.

Emellett a 444 és HVG egyaránt csúsztat, hogy azt a látszatot keltse, az Európai Néppárt már nem vállal közösséget a Fidesszel. Megjegyzik, Orbán Vikor a pártcsalád tavalyi máltai csúcstalálkozóján felszólalhatott, ezúttal azonban nem kap szót.

Ezzel az eszmefuttatással csak annyi a gond, hogy a müncheni tanácskozás nem az Európai Néppárt kétévente megrendezett csúcstalálkozója, ez egy úgynevezett Study Days, a néppárti csúcsra és a tisztújításra majd novemberben kerül sor, ahol várhatóan a magyar kormányfő is beszélni fog – mutat rá írásában a Pesti Srácok.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom