Belföld

Harrach Péter: Kizárjuk Szabó Ferencet, ha bebizonyosodik, hogy bűncselekmény történt

Körmend alpolgármestere lemondott tisztségeiről

A KDNP arra vár, hogy Szabó Ferenc, Körmend lemondott alpolgármestere önként távozik a pártból kínos esete után - mondták kereszténydemokrata források. Harrach Péter frakcióvezető szerint kizárják a pártból a lemondott alpolgármestert, ha bebizonyosodik a bűncselekmény, nevezetesen, hogy egy 16 éves lánnyal volt kapcsolata.

A KDNP-ben azt szeretnék, ha Szabó Ferenc lemondott körmendi alpolgármester önként kilépne a pártból a vele kapcsolatos, elfogadhatatlan eset miatt – tudatja az atv.hu. A kereszténydemokraták szerint Szabó esete „már akkor is kínos, ha csak egy diáklány rajongásáról volt szó a tanára iránt, amit Szabó Ferenc nem jól kezelt esetleg", de nem történt semmi más, tudatja a portál.

A volt körmendi alpolgármester ellen annak a 16 éves lánynak a szülei tettek feljelentést, akivel Szabó állítólag viszonyt folytatott. Szabó nem tartja meg sem a KDNP körmendi elnöki posztját, sem választókerületét, és a jövőben nem a kormánypárti frakció tagja, hanem független képviselő lesz.

Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője az atv.hu-nak azt mondta: csak utólag, Szabó Ferenc lemondása után szereztek tudomást az ügyről, őt magát a párt megyei elnöke hívta fel telefonon. A frakcióvezető azt mondta, várják a vizsgálat eredményét. Ha nem bizonyosodik be az eset, akkor sajnálják a történteket. Ha viszont a vizsgálat azzal zárul, hogy bűncselekmény történt, akkor Szabót kizárják a pártból – mondta Harrach Péter.

A nyugat.hu korábban arról számolt be, hogy Szabó Ferencnek tanítványával folytatott viszonya miatt kellett lemondania. A politikus ellen a 16 éves lány szülei feljelentést tettek a rendőrségen.

A nyugat.hu "a szerkesztőséghez eljuttatott információkra" hivatkozva azt írta, hogy a kereszténydemokrata politikust lemondásra szólították fel, mert egy most 16 éves diáklánnyal folytatott évek óta viszonyt, aki korábban az általános iskolában tanítványa volt.

"Állítólag 2016 karácsonya előtt derült ki, hogy a most 56 éves politikus hosszú ideje viszonyt folytatott egy most 16 éves lánnyal. (...) A körmendiek szerint a viszony még az általános iskolában kezdődött, amikor a lány még gyermekkorú volt (...) Többen is megerősítették, hogy a lány Szabó Ferenc tanítványa volt a körmendi általános iskolában" - írták.

A politikus hétfőn azzal indokolta lemondását, hogy magánéletében történtek változások, valamint egyéb jellegű feladatai szaporodtak meg annyira, hogy nem tudja ellátni feladatát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom