Belföld

Hadházy miatt negyvenhétezer forintból kellene megélnie nyugdíjas szomszédjának

Elhunyt a politikus szomszédja - A politikus elismerte, hogy meg akarta szerezni az idős ember ingatlanát

A napokban megírtuk, a TV2 információi szerint évekig ellehetetlenítette szomszédját az LMP társelnöke, mert az nem akarta eladni neki a lakását.

Hadházy Ákos először két és fél millió forintból felújíttatta a tetőszerkezetet a házon, melynek három lakásából kettő Hadházyéké és lakógyűlési határozat alapján kötelezték a nyugdíjas férfit, fizesse ki a felújítás költségeinek rá eső részét, több mint félmillió forintot.

Meghalt Hadházy szomszédja
A TV2 Tények című műsorában számoltak be az idős férfi haláláról, aki nem volt hajlandó eladni a lakását Hadházynak, aki ezért különböző módokon próbált meg hozzájutni az ingatlanhoz – többek között a vizet is elzárta Acsádi Róbert lakásában.
Az idős férfi válságos állapotban került a Szekszárdi Megyei Kórházba, miután Hadházy éveken keresztül hiába próbált hozzájutni a lakásához – ennek keretein belül eláztatta a szomszéd ingatlant, elzárta a nyugdíjas férfinál a vizet, illetve félmillió forintot próbált rajta behajtani egy felújítás kapcsán, amit saját maga finanszírozott. Hadházy, amikor szembesítették vele, hogy szomszédja kórházba került, közösségi oldalán közölte: éveken át könyörgött a férfi hozzátartozóinak, hogy vigyék kórházba, a nyugdíjas férfi végül itt veszítette életét. Hadházy birtokolta a társasház kétharmadát, ezért is szerette volna megszerezni Acsádi Róbert lakását, aki azonban nem akarta eladni neki az ingatlant, ezt követte a nyugdíjas ellehetetlenítését célzó hadjárat, volt, hogy víz nem volt a lakásban, és előfordult, hogy tűzifára nem tellett – írja az Origo. A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy Hadházynak nem volt élet-halál kérdése, hogy behajtsa a lakón a felújítás költségeit, ugyanis csak a hobbijaira milliókat költ - a magánpilóta-engedély kiváltása 1,5-2 millió forintba kerül. Hadházy repülési naplója és több irata azután került nyilvánosságra, hogy ellopták a pilótatáskáját, az ügyben a politikus nem tett feljelentést, mert – mint mondta – elképzelhetőnek tartotta, hogy csak elkeverte valahova a dokumentumokat.

A férfi szerint mindez azért történt, hogy megszerezzék a lakást. Mikor nem tudott fizetni, Hadházy először felajánlotta a férfinak, hogy egy eltartási szerződés fejében nem kell fizetnie, majd miután a férfi lánya ezt meghiúsította, végrehajtási pert indított. A bíróság végül részletfizetést engedélyezett a szomszédnak. Hadházy Ákos Facebook-bejegyzésben lejáratókampánynak nevezte a híreket, de nem cáfolta, hogy pert indított volna, és azt sem, hogy emiatt szomszédja hetvenezer forintos nyugdíjából nagyjából huszonháromezer forintot vonnak le havonta.

Objektum doboz

 

A politikus Facebook-bejegyzésében tehát elismeri, hogy szomszédjával valóban akart eltartási szerződést kötni, hogy így szerezze meg ingatlanát, de azt az idős ember egyik lánya megakadályozta.
Ugyanakkor fontos kiemelni: Hadházy azért akarta megkötni az eltartási szerződést, hogy megszerezze az idős ember lakását. Ezt követően a politikus megpróbálta elüldözni a szomszédját a vízmegvonással és a nyugdíja egy részének hatósági letiltatásával.

Tegnap megkérdeztük Szél Bernadettet, szerinte meg lehet-e élni ma Magyarországon negyvenhétezer forintból, majd mikor nemmel válaszolt, szembesítettük vele, hogy Hadházy olyan helyzetbe hozta idős szomszédját, hogy havonta ennyi pénzből kell fedeznie költségeit. Szél Bernadett azt javasolta, kérdezzük meg Hadházyt az ügyről.

Ezt megtettük, ám lapzártánkig nem kaptunk választ.

Szél láthatóan idegesen „gyűlöletkampányt folytató” propagandamédiát emlegetett, mely róla is „folyamatosan tömény hazugságokat írogat”, és közölte, mi leírjuk a propagandamédia híreit, de nem kérdezzük meg őket.

Érdemes megjegyezni, az LMP egy hónapja vesztette el a Magyar Hírlappal szemben azt a sajtópert, amit azért indítottak, mert egy kormánypárti közleményt idéztünk, mely azt állította, az LMP csak a kötelező kvóták bevezetésével tudja elképzelni a migrációs válság megoldását. Az LMP-t érintő tegnapi hír, hogy felmondta a párttal kötött szerződését Ron Werber izraeli kampányguru, aki az MSZP 2002-es negatív kampányának szervezésével vált ismertté.