Belföld

Hadházy Ákos édesanyja is strómanhálózat tagja volt

Fidesz: Hadházy Ákos apja és anyja egy strómanhálózat tagjaként segítették kijátszani a földtörvényt

Dokumentumok bizonyíthatják, hogy az LMP társelnökének az édesanyja egy földvásárlásban üzletelő strómanhálózat tagja volt, így segítette kijátszani a földvásárlási törvényeket. Az asszony több százmilliós liciteken vett részt, melyek előlegét minden esetben olyan számláról utalta át, amit strómanok használtak.

Az igen drága hobbinak hódoló Hadházy Ákos édesanyja 2015 decemberében jelentkezett a Földet a gazdáknak! program földárverésén.

Fidesz: Hadházy Ákos apja és anyja egy strómanhálózat tagjaként segítették kijátszani a földtörvényt
Hadházy Ákosról ismét lehullt a lepel, az LMP antikorrupciós társelnöke csalási-korrupciós ügybe keveredett - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten.
Budai Gyula kifejtette: ezúttal olyan dokumentumok kerültek nyilvánosságra, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy Hadházy Ákos apja és anyja egy strómanhálózat tagjaként segítették kijátszani a földtörvényt, és strómanként egy német származású üzletember kezére játszottak több százmillió forint értékben földet. Hozzátette: Hadházy Ákos anyja több százmilliós földliciten vett részt, és stróman-számláról fizetett ki 30 millió forint előleget.
Meggyőződésük, hogy mindezt Hadházy Ákos intézte, felhasználva apját és anyját - mutatott rá a kormánypárti politikus.

Az asszony három szántóra kívánt licitálni. Mindhárom terület a Twickel-cégek érdekeltségi körébe tartozó településeken található, értékük meghaladta a háromszázmillió forintot. Ahhoz, hogy Hadházy édesanyja egyáltalán részt vehessen az árverésen, be kellett fizetnie a kikiáltási ár tíz százalékát, vagyis több mint harmincmillió forintot.

A Bors napilap állítja, rendelkezésükre álló dokumentumok tanúsága szerint Hadházy Ákos édesanyja ezt az összeget átutalta. Az előleget azonban egy olyan alszámláról küldte, melyről Twickel György többi strómanja is intézte az utalásokat. Twickel strómanjai többnyire a birtokos cégénél dolgoznak. Ezeknek az embereknek nincs vagyonuk és komoly jövedelmük, mégis több százmillióért tudtak földet vásárolni. Egy B. I. névre hallgató kamionsofőr  112 millió forintot fizetett ki egy bátaszéki területért, K. I. fuvaros pedig több százmilliót költött szántókra. Az ügy további érdekessége, hogy az ügyletekben Hadházy Árpádnét ugyanaz az ügyvéd, K. M. képviselte, aki Twickel György többi strómanjának az ügyeit is intézte.

Mint korábban kiderült, az LMP-s társelnök Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében Tolna megyében. Lapunk is megírtahogy Szekszárd környékén Freiherr von Twickel Georg Albert német származású üzletember és Hadházy Árpád az új földtörvényt kijátszva hogyan szerzett földtulajdont strómanokon és életjáradéki szerződéseken keresztül.