Belföld

Gyurcsány peren kívüli egyezsége

A Magyar Nemzettel megkötött peren kívüli egyezséggel indokolta Gyurcsány Ferenc, hogy interjút adhatott a korábban jobboldali napilapnak, amellyel számos ügyben állt perben-haragban.

„Az anyagi igényemet mérséklem, cserébe önök teret adnak ennek az interjúnak” – magyarázta a szokatlan üzletet a bukott miniszterelnök, aki hosszasan szapulta a lap tulajdonosát, Simicska Lajost. Az újságírói kérdésére azt válaszolta, „ha Simicska Lajossal készítenek interjút, és Simicska feltárja, hogyan gazdagodott meg, és a Magyar Nemzet elszámol saját múltjával, hogy ennek a folyamatnak milyen módon volt részese, na, majd akkor kérdezhetnek”.

Az a rendszer, amiben lapjuk tulajdonosa részt vett – vágott rendet a múltban –, a bűnre épült, amit önök kiszolgáltak, egészen addig, amíg össze nem veszett Orbán Viktor és Simicska Lajos. A DK elnöke szerint az ő kormányzása alatt csak rendszerhibák voltak, de a jelenlegi rendszernek maga a bűn a működtető eleme. Gyurcsány 2006-ról is beszélt, azt mondta, az egy kormány elleni, jól felépített puccskísérlet volt, ami a Fidesz mai vezetőinek közvetlen szervezésével és részvételével történt. Azt is állította, konkrét tudomása volt arról, hogy a Fidesz vezetői szervezték az erőszakos megmozdulásokat.