Belföld

Gyöngyösi Márton szerint minden egyes zsidó nemzetbiztonsági kockázatot jelent

Megdöbbentő beszédet tartott fél évvel a zsidólistázós parlamenti felszólalását követően a a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese-frakcióvezetője

Az Origo által megtalált felvételen az hallható, hogy a jobbikos politikus arról beszélt pártja 2013-as Nemzeti Majális elnevezésű rendezvényén, hogy hadat kellene üzenni Izraelnek.

Gyöngyösi Márton a múlt héten a Válasz Online-ban próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, hogy szerinte "A Jobbik sosem volt antiszemita párt" -állította a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese, aki az interjú során végig azt sugallta, vele is hasonló a helyzet.

A probléma csupán annyi, hogy pár éve Gyöngyösi még listázta volna a zsidó származású képviselőket a magyar parlamentben. Az biztos, hogy nem segít a mentegetőzésben, hogy az Origo birtokába került egy olyan felvétel, amelyen tizenkét hosszú percen keresztül minősíthetetlen stílusban beszélt a zsidó emberekről, Izraelről és a magyarországi zsidóságról.   

Miután 2012 novemberében elmondta hírhedt beszédét a magyar Országgyűlésben, fél évvel később a munka ünnepén pártja, a Jobbik megtartotta a - napjainkra anyagi indokokra hivatkozva megszüntetett - Nemzeti Majálist -írja az Origo. A politikus számára több lehetőség is kínálkozott: óvatosan kifarolhatott volna korábbi, botrányos álláspontja mögül, vagy pedig megerősíthette volna azt. Gyöngyösi Márton ez utóbbi megoldást választotta, és az esemény résztvevői előtt minden addiginál vehemensebb zsidózásba kezdett, jól láthatóan élvezkedett a megmondóember szerepkörében. "Amikor nemzetbiztonsági kockázatról beszélünk, akkor nem a csíkcsicsói paraszt bácsiról beszélünk" - ezzel az elég nyílt antiszemita megjegyzéssel kezdte beszédét a több száz fős hallgatóság előtt. Pár gondolattal később még ennél is nyilvánvalóbbá tette, kire gondolt a Jobbik, és személy szerint saját maga, amikor kettős állampolgárok kiszűréséről beszélt. 

A felvételt erre a linkre kattintva tekintheti meg!

Izrael Állam budapesti nagykövete volt az, aki a leghangosabban sipítozott, amikor elhangzott a november 26-ai beszédem - hangoztatta a "sipítozó" izraeli nagykövetről a ma már az antiszemitizmusát tagadó politikus. Miután több nemzetközi példát is felsorolt, hogy az egyes országban "hogyan viszonyulnak ehhez a kérdéshez".

Majd így folytatta:  "Akkor, amikor a magyar-izraeli kettős állampolgárokat kiragadjuk a kettős állampolgároknak a népes köréből, akkor ezt a Jobbik egyrészről azért teszi, mert egy olyan államnak, mint a zsidó állam, Izrael állam, amely nemzetközi jogot megalakulása óta semmibe veszi, és a palesztinokkal szemben a népirtás minden eszközét beveti, legyen szó Gázai-övezetről, Ciszjordániáról." (...) 

Ennek (Izraelnek) az államnak minden egyes állampolgára, járjon bárhol is, bárhol a világon, bizony-bizony nemzetbiztonsági kockázatot jelent szögezte le a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese, aki szerint a zsidó emberek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarországnak.

Hozzátette, hogy "nekünk magyaroknak van egy ennél is sokkal fontosabb okunk az aggodalomra", ez pedig az, hogy a zsidó államnak (rendszeresen így nevezte Izraelt beszéde során) első számú célpontja Magyarország. (...) Ezért a magyar diplomáciának sokkal erőteljesebben kellett volna fellépnie ebben a kérdésben,  és Izrael állammal akár odáig elmenni, ha már a hadüzenethez nincs erőnk, mint ami egy ilyen esetben az adekvát válasz lenne,  hogy minimumi a diplomáciai kapcsolatokat jegeljük, vagy azokat teljesen felbontjuk."

Hatalmas taps csendült fel a szavait követően, a népszerűségben fürdő Gyöngyösi pedig csak nem akarta abbahagyni a zsidó emberek gyalázását, ha már egyszer ennyire belemelegedett.