Belföld

Gondban a zuglói szocialisták

Január óta nem találja a rendőrség Sápi Attilát

A rendőrség tájékoztatása szerint máig nem került elő a még január 5-én eltűnt zuglói MSZP-s önkormányzati képviselő, Sápi Attila.

A Magyar Hírlap megkereste a rendőrséget, ahol megtudtuk, hogy eltűnése miatt továbbra is körözik Sápi Attilát, az MSZP zuglói önkormányzati képviselőjét. Az ügyben ugyanakkor nincs bűncselekményre utaló jel. A rendőrség honlapján, a Police.hu-n most is elérhető Sápi Attila körözési lapja. A képviselő eltűnésének ügyében a Monori Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya nyomoz.

Sápi kiesése miatt a zuglói képviselő-testület erőviszonyai is átalakultak, hiszen az év elejéig a legnagyobb befolyással rendelkező szocialisták meggyengültek, heten maradtak a frakcióban. Velük szövetségben indult a választáson a PM két politikusa, Szabó Rebeka alpolgármester és Karácsony Gergely polgármester. Az LMP-nek, a Jobbiknak és a CivilZugló Egyesületnek egy-egy képviselője van, míg a Fidesz–KDNP hét képviselővel dolgozik a XIV. kerület közgyűlésében. A képviselő-testületben a kis pártok és a civil képviselők összefogtak a Fidesz–KDNP-vel, és újraosztották a bizottsági posztokat, megtörték a szocialisták többségét a grémiumokban. A törvény szerint ha a képviselő egy éven keresztül nem jelenik meg a testületi üléseken, választókerületében új választást kell kiírni. Sápi Attila 2014-ben a zuglói hármas egyéni körzetben nyert, mindössze hét szavazattal szerzett többet, mint a Fidesz–KDNP jelöltje, Szatmáry-Jähl Angéla.