Belföld

Fülöp Attila: A szociális gondoskodás mindannyiunk közös ügye

A szociális munka napja az egész társadalomnak üzeni, hogy a területen dolgozók hivatása a másokon való segítés

A szociális területen végzett munka - mint például a gyermekvédelem, vagy a fogyatékosok megsegítése - nem csak két ember, illetve a szociális szakma és a kormány "magánügye", hanem mindannyiunk közös feladata - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten.

fülöpbeszél576
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára beszédet mond a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen - MTI/Koszticsák Szilárd

Fülöp Attila az újpesti önkormányzat által a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségén arról beszélt, hogy Magyarországon 2007 óta november 12-e a szociális munka napja, és ez az egész társadalomnak üzeni, hogy a területen dolgozók hivatása a másokon való segítés.

A területen dolgozókat köszönet illeti, mert ők rendelkeznek hittel, bátorsággal és nyitottsággal is - mondta.
Az államtitkár szerint a szociális területen tevékenykedők csodája, hogy tudnak közösséget és csapatot alkotni: egy dologért tesznek, hogy megsegítsenek egy rászoruló embert.

Fülöp Attila kiemelte: a kormány a jövőben is támogatni kívánja a szociális területen dolgozók munkáját és felelősségvállalását.

Az ünnepségen Fülöp Attila, Zsigmond Barna Pál (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő és Nagy István alpolgármester újpesti szociális munkáért díjakat adtak át.