Belföld

Folyamatosan érkeznek a migránsok

Határhelyzet

Átlagosan nyolcvan–száz illegális bevándorló indul naponta Belgrádból Szabadkára, majd pedig a magyar határ felé – hangzott el az M1 tegnap déli híradójában. Körülbelül egy hete újra folyamatosan érkeznek a migránsok elsősorban Macedónia felől Szerbiába.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 szombat esti műsorában arról beszélt, hogy új migrációs útvonal van kialakulóban, amely kelet felől közelíti meg az Európai Uniót. Ukrajnán, Fehéroroszországon, Litvánián keresztül Lengyelországba érkezik egyre több illegális bevándorló. Horváth József biztonságpolitikai szakértő tegnap szintén a köztelevízióban közölte, nem tartja jó ötletnek azt az olasz elképzelést, amely szerint a nagy, sok embert befogadó menekülttáborok helyett nyolcvan–száz embert elhelyező táborokat hoznának létre. Szerinte az aszimmetrikus hadviselés korszakában minden szakember „rémálma”, hogy esetleg százával jöjjenek létre a radikalizálódás veszélyét is magában foglaló kisebb közösségek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom