Belföld

Fidesz: Miskolc nem kér Gyurcsány bevándorláspárti politikájából

A DK vezetője pénteken Miskolcon mond beszédet

Gyurcsány Ferenc kész lenne Magyarországot bevándorló országgá tenni, Miskolc nem kér Demokratikus Koalíció (DK) elnökének bevándorláspárti politikájából - jelentette ki Hubay György, Miskolc és térsége fideszes országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón pénteken.

 Hubay György aggodalmát fejezte ki, hogy a "bevándorláspárti politika legnagyobb szószólója, Gyurcsány Ferenc kezd az ellenzék vezére lenni" és a tejes ellenzék felsorakozik a Demokratikus Koalíció pártelnökének politikája mögött. 

Azt mondta: Gyurcsány Ferenc újabban az országot járja, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy jó az országnak, jó Európának, ha menekültek ezrei árasztják el a kontinenst. "Maroknyi csapatával megpróbálja végigrodeózni az ország nagyvárosait, Győr, Szeged után most épp Miskolcra tart, hogy itt fejtse ki országromboló nézeteit " - fogalmazott.

Fogalmazása szerint Gyurcsány Ferenc most abba a városba jön, ahol az országgyűlési választáson "megalázó vereséget" szenvedett a baloldal, abba a városba érkezik, ahol még az időközi helyhatósági választáson se tudott semmiféle eredményt felmutatni a baloldal. 

"Gyurcsány Ferenc erőlködik, mint a béka a kocsonyában, hogy maga mögé sorakoztassa az embereket, akik kinyilvánították: nem akarnak egy Gyurcsány-féle bevándorló országot" - fogalmazott a politikus.  Elmarasztalóan szólt a DK európai parlamenti képviselőiről, Niedermüller Péterről és Molnár Csabáról is, akik - mint mondta - a magyar emberek akaratával szemben kezdettől minden brüsszeli bevándorláspárti javaslatot elfogadnak, sőt gyakran személyesen segítették előkészítésüket, megszavazták a bevándorlás ellenes Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést is.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere közleményben reagált arra, hogy a DK tüntetésére. A politikus egyebek mellett azt írta: nem szeretnék, hogy Brüsszel és magyar támogatóiknak politikája, a migránsok miatt "szűnjön meg a mindennapok biztonsága, nőjön ugrásszerűen a bűncselekmények száma, a nők és a gyermekek elleni erőszak". "Miskolc hosszú keserves évtizedek után végre reményt és esélyt kapott a nemzeti kormányzás óta" - fogalmazott. Úgy folytatta: a város fejlődik, csökken a munkanélküliség, csökken a bűnözés, új beruházások érkeznek. 

Kriza Ákos közölte: "nem vált ki benne heves érzelmeket" az, hogy Gyurcsány Ferenc bevándorláspárti politikájával miként tör a magyar ellenzék vezéri szerepkörére. Hangsúlyozta: hiszi, hogy Miskolcon ezzel a politikával a DK elnöke "nem tudja becsapni az embereket".