Belföld

Fidesz: Kinek az érdekét képviselné Majtényi László államfőként?

CÖF: A felforgató tevékenység megakadályozása, a nemzet biztonságának megteremtése a regnáló kormány feladata

A Fidesz szeretné tudni, hogy Majtényi Lászlót Soros György jelölte-e az államfői posztra. Azt is elvárják, számoljon be, kit és kinek az érdekét képviselné köztársasági elnökként. 

 Németh Szilárd, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón feltette a kérdést: miért nem mond igazat Majtényi László, és igaz-e, hogy Soros György jelölte az államfői posztra, a baloldal csak a postás, a közvetítő szerepet játssza ebben.

Amióta jelöltségére fény derült, azóta olyan közélet, mint a megbolydult darázsfészek - mondta Németh Szilárd. Hozzátette: Majtényi László az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetője, amelynek működése teljességgel átláthatatlan, s tele van "SZDSZ-hez köthető személyekkel". 

Hangsúlyozta, hogy a felügyelőbizottság elnöke például Dornbach Alajos, volt szabad demokrata országgyűlési képviselő. Úgy fogalmazott, hogy amikor megnézik a honlapon, honnan és milyen áttétekkel érkeznek a források, azt látják, hogy Soros Györgytől. Ő hozta létre az intézetet 15 éve, hogy politikai szándékait meg tudja valósítani - mondta a fideszes politikus. Felidézte, hogy Soros György korábban arról a szándékáról beszélt, amely a jelenlegi kormány bukását kívánja, illetve azt is mondta: a nemzetállamok ellen van, és a nemzeti nagytőkét szeretné látni. 
Kitért arra is: igazoltan 145 millió forint érkezett az intézethez szemben azzal az 57 millióval, amit Majtényi László állított. Mire kapták ezt az összeget, mi volt a megbízás? - firtatta Németh Szilárd. Azt mondta, elvárják,  hogy Majtényi számoljon el ezzel a pénzzel.

Úgy fogalmazott, hogy nagy szükség lenne arra a törvényre, ami átláthatóvá tenné azokat "az ügynökszervezeteket", amelyek külföldről kapnak pénzt. 

Közlése szerint Majtényi László korábban háromszor találkozott Soros Györggyel, amit letagadott. Szerinte, aki államfő-jelölt lesz, annak minimum igazat kell mondania. Feltette a kérdést, a baloldal miért nem magát Soros Györgyöt jelöli az államfői posztra? 

Más témában nyilatkozva arra a felvetésre, hogy bíróság is kimondta, Juhász Péter, az Együtt elnöke  dolgozott Portik Tamásnak, úgy reagált: nem csodálkozik rajta. Felidézte, hogy korábban Juhász Péter a könnyű drogok legalizálásáért küzdött. Hozzátette: a bírósági ítéletben benne van az is, hogy Portik emberével többször találkozott, és sajtófigyelést csinált annak, akit gyilkosságért ítéltek el. Szerinte Juhász Péterre normális ember nem figyelhet  és a politikai élet nem fogadhatja el.

DK: a Fidesz kezdje Orbán Viktorral a Soros emberei elleni harcot!
A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a Fideszt, hogy ha harcolni akar Soros György magyar származású amerikai üzletember emberei ellen, akkor azt kezdje Orbán Viktor miniszterelnökkel. A párt Németh Szilárd szavaira reagálva közölte: Magyarországon csak egy emberről lehet biztosan tudni, hogy Soros György támogatásával lépett a politikai életbe, ez pedig Orbán Viktor, aki Soros-pénzből tanult Oxfordban. "Ha a Fidesz Soros György emberei ellen akar harcolni, akkor kezdje Orbán Viktorral" - olvasható a közleményben.

CÖF: a balliberális oldal cirkuszt csinál az államfőválasztásból
A Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója szerint a balliberális oldal, "porondmesterük, Soros György parancsára" cirkuszt csinál a legfőbb közjogi méltóság, a köztársasági elnök megválasztásából, amikor "a Soros által pénzelt Eötvös Károly Közpolitikai Intézet" (EKINT) vezetőjét, Majtényi Lászlót jelöli a posztra.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt erről, hozzátéve: a CÖF-CÖKA és a mögötte álló civil szellemi honvédő mozgalom egyértelműen Áder János jelenlegi államfő újrajelölését támogatja.

Úgy fogalmazott: Soros a nézeteit szolgáló sejteket épít ki a civil világban, amelyek sunyi módon hirdetik és követik kedvenc ideológiáját, maguk mögé sorakoztatva az álcivil szervezeteket. A civil társadalom nagy többségének véleménye szerint nem a magyar kormány támadja a Soros-féle civil szervezeteket, hanem "a Soros által felbérelt álcivilek" szervezkednek és spekulálnak a legitim kormány megdöntésére - fűzte hozzá.

Mint mondta, ezen ideológiát erősíti a Rockefeller testvérek alapítványa, az egyik holland minisztérium, az Európai Bizottság egyes szervezeti egységei, amelyek 150 millió forint támogatással jutalmazták az EKINT-et.
A CÖF-CÖKA határozottan kiáll amellett, hogy a külföldről érkező pénzadományok felhasználásának célját és módját az arra illetékesek ellenőrizzék, mert "a felforgató tevékenység" megakadályozása, a nemzet biztonságának megteremtése a regnáló kormány feladata - hangsúlyozta Csizmadia László.

Fricz Tamás, a CÖKA kuratóriumának tagja a sajtótájékoztatón arról beszélt: Soros György célja a nemzetállamok megtörése, egy új globális világrend kialakítása és egy multikulturális, "kevert fajú Európa" létrehozása.
Mint mondta, felmerül a kérdés: kinek a jelöltje Majtényi László, a baloldalé vagy Soros Györgyé. A balliberális pártok - folytatta - csupán azért álltak Majtényi László mögé, hogy a szerintük diktatórikus, idegen- és migránsgyűlölő, fasiszta, náci, antiszemita kormányzattal szemben megmutassák ország-világ előtt, hogy "nem engednek a 19-ből" vagyis a Tanácsköztársaságból.
Szerinte ellentmondás az is: ha Majtényi nyilatkozataiból következően a jelenlegi rendszer nem demokrácia és jogállam, akkor miért indul a posztért. Vagy őszintén beszél, ám indulásával legitimálja a rendszert, vagy nem beszél őszintén és nem gondolja komolyan, hogy megszűnt a demokrácia - tette hozzá.
Feltette a kérdést: ha az EKINT-et egy külföldi személy finanszírozza, akkor elképzelhető-e, hogy a fontos döntéseket esetükben nem Soros György határozza meg. Ebben a helyzetben Soros jobban tenné, ha nem strómanokat küldene az elnökválasztásra, hanem maga indulna el; "ez volna a fair és nem a sunnyogás" - mondta Fricz Tamás.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője az euobserver.com portálra hivatkozva azt mondta, hogy Európában az egyik legátláthatatlanabb szervezet "a Soros György által gründolt" és Majtényi László által vezetett EKINT. Ezt az átláthatatlan és vállalhatatlan szervezetet vállalták fel a balliberális pártok Majtényi jelölésével - mondta az alkotmányjogász.