Belföld

Fidesz: Gyurcsányék Soros tervét hajtják végre

Európában egymást érik a terrortámadások, de a volt miniszterelnök és pártja még mindig nem látja az összefüggést a bevándorlás és a terrorizmus veszélyének növekedése között

Gyurcsány Ferenc és pártja a határvédelem tekintetében a Soros-tervet hajtja végre Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint, aki sajtótájékoztatóján rámutatott: a volt miniszterelnök és párttársai a migrációs hullámot erősítenék.

Hidvéghi 20170830
Hidvéghi: A DK a saját hazáját támadja (Fotó: Varga Imre)

A Demokratikus Koalíció (DK) a kezdetektől fogva részt vesz a Magyarország elleni támadásokban Brüsszelben – mondta az MTI tudósítása szerint Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján. A politikus úgy véli, Gyurcsány Ferenc a hét végi kampánynyitón Európáról akar beszélni, a DK az Európát elárasztó migrációs hullámot akarja megerősíteni. Kifejtette: Gyurcsány a kezdetektől fogva nyíltan ellenezte a magyar határ védelmét, majd amikor felépült a kerítés, „elszaladt Brüsszelbe”, és „bepanaszolta Magyarországot”, májusban pedig még „Soros György néhány brüsszeli szövetségesét” is hazánk déli határára utaztatták, ahol feleslegesnek minősítették a határzárat – tette hozzá. Idézte Niedermüller Péter DK-s európai parlamenti (EP) képviselő kijelentését is, amely szerint lebontaná a kerítést, majd hozzátette: ő volt az egyik kitalálója a Magyarországot pellengérre állító jelentésnek, egyúttal egyik fő támogatója a Soros-terv alappillérének tekinthető, a bevándorlást szervező ügynökségnek is, amelyet európai szinten készülnek létrehozni. Európában egymást érik a terrortámadások, ám a volt miniszterelnök és pártja még mindig nem látja az összefüggést a bevándorlás és a terrorizmus veszélyének növekedése között – mondta. Hidvéghi összegzése szerint a DK mindezzel kockáztatná az ország biztonságát, és „egyértelműen növelné a terrorveszélyt”.

Arra a kérdésre, hogy a Jobbik szerint nem Vona Gábor pártelnöknek kell bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól, hanem a Fidesznek, a kommunikációs igazgató úgy reagált: az embereket nem lehet hülyének nézni, és nem lehet sértegetni még Vona Gábornak sem. Egy másik felvetésre közölte: a Fidesz a témában indított telefonos és e-mailes kampányának költségeiről az akció végén számolnak be. Az MSZP oktatási programjáról tartott bejelentést Hidvéghi úgy kommentálta, a szocialisták oktatáspolitikája egyszer már csúfosan megbukott: akkor iskolákat zártak be, „minden szempontból lefelé ment az oktatás”. Ezzel szemben a Fidesz-kormány alatt kiszámítható, államilag koordinált oktatáspolitika zajlik, folyamatosak a fejlesztések, bővült az ingyenes gyermekétkeztetés, egyre több diák kapja ingyen a tankönyveit, és a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógusbér-emelési program indult el.