Belföld

Fidesz: Felesleges a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos bizottsági ülés

"Volner János nem kérdezett, amikor tehette volna"

A Fidesz-frakció feleslegesnek és nevetségesnek tartja, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságának ellenőrző albizottsága az offshore cégek letelepedési kötvényből származó bevételeiről akar tárgyalni. A nagyobbik kormánypárt képviselői távol maradnak az üléstől.

A Fidesz-frakció csütörtöki közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a jobbikos Volner János - aki az ellenőrző albizottságot vezeti - a gazdasági bizottság alelnöke volt a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos döntések meghozatalakor. Ezek a bizottsági ülések nyilvánosak voltak, ott bárki kérdéseket tehetett fel, ehhez képest Volner János egyszer jelentkezett felszólalásra, de egyetlen alkalommal sem kérdezett - mondták. 
A Fidesz-frakció szerint mindezek fényében nevetséges az ellenőrző albizottság kezdeményezése.
Az ellenőrző albizottságot csütörtök délelőttre hívták össze. Napirendjén egyetlen téma szerepel, az offshore cégek letelepedési kötvényből származó bevételei. Az ülés meghívottja mások mellett Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, korábban a gazdasági bizottság elnöke és Habony Árpád.