Belföld

Fidesz: A baloldal az ország megbüntetéséért szurkol

Szigetvári vádjaira reagált a kormánypárt

A Fidesz-frakció szerint a baloldal már megint azért szurkol, hogy megbüntessék Magyarországot. A kormánypárti képviselőcsoport arra reagált, hogy Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke kijelentette: azért Brüsszelben és nem Magyarországon vették észre, hogy probléma van az uniós pályázatokkal, mert a kormány "megszállta" a független intézményeket, köztük az EU-s források helyes elköltéséért felelő Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóságot (EUTAF) is.

A Fidesz-frakció reagálásában arra hívta fel Szigetvári Viktornak (mint közleményükben fogalmaztak, "Bajnai Gordon szóvivőjének")a figyelmét, hogy az Európai Bizottság is elismerte: a gazdaságfejlesztési operatív program kifizetéseinek felfüggesztése technikai jellegű intézkedés, amely a negyvenkétezer lebonyolított projektből mindössze hatot érint.
A kormány egyetlen fillért sem hagy elveszni, az országot megillető összes fejlesztési forrást lehívja, "ellentétben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely a források töredékét volt képes lehívni, és amit lehívtak, annak a 76 százalékát is szabálytalanul költötték el, ezzel százmilliárdokat hagytak veszni" - írták közleményükben a kormánypártiak.
A nagyobbik kormánypárt képviselői ismét hangsúlyozták, hogy Magyarország minden idők legnagyobb gazdaságfejlesztési korszaka előtt áll, hamarosan tizenkétezer milliárd forintos fejlesztési forrás nyílik meg, amelynek hatvan százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítják. Megjegyezték: ez az arány a szocialisták idején tizenhat százalék volt.