Belföld

Fidesz: A Jobbik azért vagdalkozik, mert válságban van

A nagyobbik kormánypárt szerint a Jobbik akciói arra szolgálnak, hogy „eltereljék a figyelmet a Simicska-Jobbik korrupcióról”

A Fidesz szerint a Jobbik egyre elkeseredettebben "akciózik", hogy elterelje a figyelmet a "Simicska-Jobbik korrupcióról", és az ellenzéki párt válságáról.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője sajtótájékoztatón azt mondta, pártja arra kéri a kormánypártokat és az ellenzéket, hogy támogassák egy a Fidesz 2010-es választási kampányának költségeit vizsgáló parlamenti bizottság létrehozását.
A Fidesz közölte: Vona Gábor Jobbik-elnök a hatalomért és a pénzért "kilóra eladta, és egy milliárdos bábjává tette a pártját", április óta Simicska plakáthelyein kampányol, ami több milliárd forint értékű tiltott párfinanszírozást, valamint áfacsalás gyanúját veti fel, ami a törvények szerint bűncselekmény.
"A Jobbikkal ellentétben a Fidesz minden egyes választási kampányában a törvényeknek megfelelően járt el, amelyet az Állami Számvevőszék minden esetben ellenőrzött és törvényesnek talált" - hangsúlyozták.