Belföld

Fidesz: A DK a bevándorlás megszervezésében érdekelt

A DK szerint a Stop Soros egy rossz magyarsággal megírt propagandaanyag

A Fidesz szerint a Demokratikus Koalíció a bevándorlás megszervezésében érdekelt, ezért nem meglepő, hogy a DK a Stop Soros elnevezésű törvénytervezet ellen szólal fel.

A Fidesz kommunikációs igazgatója közleményében Niedermüller Péternek, a DK alelnökének délelőtti sajtótájékoztatójára reagált.
Hidvéghi Balázs azt írta, hogy a Stop Soros törvénycsomag a társadalmi egyeztetést követően néhány hét múlva a parlament elé kerül. Nem meglepő, hogy a "Gyurcsány-párt" az elsők között szólal meg ellene, hiszen a DK nyíltan bevándorláspárti, kvótapárti és a Soros-hálózattal együtt a bevándorlás megszervezésében érdekelt - fogalmazott.

A DK alelnöke egy olyan, rossz magyarsággal megírt propagandaanyagnak nevezte a Stop Soros tervezetet, amelynek elfogadása árt az országnak.

Niedermüller Péter pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta az elképzelésről, hogy azt nem lehet törvénytervezetnek tekinteni, hiszen tele van jogi képtelenségekkel és a nyelvezete is nehezen értelmezhető. Egészen egyértelmű, hogy hangulatkeltésről van szó, a kormány újabb kísérletet tesz a civil szerveztek megfélemlítésére - fogalmazott.
Az EP-képviselő kiemelte, hogy az illegális migráció támogatása és szervezése embercsempészetet jelent és azt eddig is büntették az európai és a magyar jogszabályok. A menedékjogot kérők pedig nem illegálisan tartózkodnak itt - tette hozzá.

Azok a szervezetek, akikre a kormány utal, nem támogatják és szervezik az illegális migrációt, csak az ideérkező menedékkérőknek nyújtanak segítséget - emelte ki. Arra is kitért, hogy a szöveg "egyetlen értelmes mondatot nem mond azzal kapcsolatban", hogy ebben az esetben mit is jelent a szponzorálás.