Belföld

Ételosztást javasol a jelölteknek Schmuck Andor

A politikus szerint a jótékonyság nem szavazatszerzési akció

Ételosztást javasol a főpolgármester-jelölteknek Schmuck Andor; a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja elnöke kedden egy budapesti akción arról beszélt, ha a politikusok lemondanának néhány óriásplakát kihelyezéséről és azok árát a rászorulókra fordítanák, akkor azok legalább a választás napjáig nem éheznének.

Mint mondta, a hasonló karitatív programok nem szavazatszerző akciók, hiszen - ismertetése szerint - a nélkülözők választási hajlandósága alacsony, csak mintegy 5 százalékuk szokott elmenni voksolni.
Elmondta, a karitatív akcióra buzdító felhívásával valamennyi főpolgármester-jelöltet és az őket indító pártokat levélben kereste meg és azt kérte tőlük, hozzá hasonlóan három-három napig szervezzenek ételosztást. Szavai szerint ennek az lenne az üzenete az emberek felé, hogy létezik emberség és szolidaritás, politikai oldalaktól függetlenül.
A kedden 44. születésnapját ünneplő politikus azt kérte barátaitól és ismerőseitől, hogy ajándék helyett vigyenek neki konzervet, amivel a rászorulókat tudja majd segíteni. Jelezte, eddig mások mellett Horváth Csaba és Molnár Zsolt szocialista politikusok vittek neki konzerveket.
Közölte azt is, a fővárosban 14 kerületben akarnak polgármester- és képviselőjelölteket állítani, és szerinte az eddigi ajánlásgyűjtés alapján jó esélyük van arra, hogy kompenzációs listájuk legyen; ehhez legalább 12 polgármesterjelöltet kell indítaniuk. 
Utalva arra, hogy pártja Fürst Izabellát kívánja indítani a főpolgármester-választáson, azt mondta, bíznak abban, hogy a városlakók rádöbbennek, "Budapesten nő az esély". Jelezte azt is, elkészült pártjuk 15 oldalas programja, aminek terjesztését már megkezdték.
Kérdésre válaszolva arról is beszélt, jelöltjeik tartózkodni fognak a negatív kampánytól, és az ajánlásgyűjtés után nem fognak senki javára visszalépni. Szerinte ugyanis aki visszalép, az "politikai morális hulla", mert becsapja azokat az embereket, akik aláírásukkal támogatták.