Belföld

Értékelést tart a Fidesz elnöksége

Kétnapos a tanácskozás

Dobogókőn tartja év végi elnökségi ülését a Fidesz. Értesüléseink szerint a ma kezdődő és szerdáig tartó tanácskozáson szóba kerül a jövő tavaszi köztársaságielnök-választás, elemzik a választókerületi elnökök munkáját.

Ez azért fontos, mert a jövő év már a 2018-as választási felkészülés jegyében zajlik. Nagy segítség a Fidesznek ebben a munkában, hogy az október 2-i kvótaellenes népszavazáson hárommillió-háromszázezren szavaztak a kormányoldal álláspontja mellett. Az eredmény választókerületi szintekre való lebontását már elvégezték a Fideszben, ebből az elnökség most vonhatja le a következtetéseket.

Nem csak a referendum befolyásolja, melyik választókerület élén váltanak elnököt. Megtudtuk, hogy a bűnvádi eljárás alatt álló Mengyi Roland körzetében, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú országgyűlési egyéni választókerületben biztosan cserére lehet számítani.

A Fidesz elnökségének keddi és szerdai kétnapos ülésén napirenden lesz a köztársaságielnök-jelölés – erősítette meg Kövér László, az Országgyűlés elnöke az InfoRádióban, hozzátéve, ez „szinte forró kérdéssé vált”. Kövér kiemelte, hogy az államfő méltó módon tudta képviselni a nemzet egységét, követhető és világos mérce szerint döntött arról, milyen törvényt utal vissza a parlamenthez, vagy küld az Alkotmánybírósághoz, és az ellenzék sem talált rajta fogást.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom