Belföld

Emmi: A gyermekjogok erősítése a családvédelmi konzultáció kiemelt kérdése

A kormány várja az emberek véleményét, amelynek alapján megalapozhatja további, a gyermekek védelmét erősítő döntéseit

A most zajló családvédelmi konzultációnak is kiemelt kérdése a gyermekek jogainak erősítése - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden, a gyermeki jogok világnapján az MTI-vel.

A közleményben kiemelték: a konzultáció kérdései a többi között a gyermekek szellemi, lelki és fizikai védelméről, illetve a gyermekek anyához és apához való jogáról is szólnak.

Hozzátették, a kormány várja az emberek véleményét, amelynek alapján megalapozhatja további, a gyermekek védelmét erősítő döntéseit.

Felidézték: Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára A gyermeknek joga van anyához és apához című konferenciához kötődően azt mondta: az egyik legfontosabb cél, hogy a fiatalok biztonságosabb online környezetben nőhessenek fel, tudatosabbak legyenek, és el tudják kerülni az ellenük irányuló online támadásokat. Ez a felismerés hívta életre Magyarország digitális gyermekvédelmi stratégiáját és a digitális immunerősítő programot is.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1989. november 20-án fogadta el gyermekjogi egyezményét, azóta ezt a napot a gyermeki jogok világnapjaként tartják számon.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom