Belföld

Elvesztette többségét a Fidesz Ózdon

Három képviselőjük kilépett a frakcióból

Elvesztette többségét az ózdi Fidesz-frakció, miután három képviselőjük kilépett a képviselő testületből – írta a Facebookon Janiczák Dávid jobbikos polgármester.

Ózdon a testületben eddig nyolc Fidesz-KDNP-s, a polgármesterrel együtt öt jobbikos és egy MSZP-DK-s képviselő ült,dr. Kósné Dargai Rita, dr. Mészáros Miklós és Tartó Lajos távozásával most a Jobbiknak és a Fidesznek is 5-5 képviselője lehet. 

"Én magam mint polgármester örülök, hogy velük végre mint egyénekkel beszélhetjük át a terveket, a szükséges lépéseket és döntéseket, nem csupán a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjével, a csúfosan megbukott előző polgármesterrel kell tárgyalnom" – írta Janiczák Dávid.

A jobbikos városvezető szerint a kilépett képviselők közül ketten egyébként sem Fidesz-tagok, de a Fidesz támogatásával indultak, míg a szintén kilépett fideszes képviselő asszony megtartja Fidesz-tagságát, de nem kíván többé az ózdi frakció tagja lenni.

November elején a Jobbik a megismételt helyhatósági választáson kétharmados győzelmet aratott. Az október 12-i választáson is nyertes Janiczak Dávidra a választópolgárok 64,35 százaléka, a Fidesz-KDNP jelöltjére, Fürjes Pálra 31,82 százalék szavazott, az MSZP-DK jelöltjét pedig 3,28 százalék támogatta. A pártnak nem lett többsége a képviselő-testületben, az első képviselő-testületi ülésen a Fidesz-KDNP és a Jobbik a döntéseket előkészítő bizottságok kérdésében sem tudott megegyezni.