Belföld

Elsöprő erejű tiltakozás

Az ország megválasztott vezetőinek és nekünk, a települések irányítóinak az állampolgárok biztonságát kell elsősorban garantálnunk – mondta Koncz Ferenc

A polgármesterek összefogása támogatja a kormány migrációval kapcsolatos álláspontját Brüsszellel szemben – mondta Szerencs polgármestere. Koncz Ferenc szerint jogosan érezhetjük, mi cselekszünk az unió eredeti értékei szerint.

Koncz Ferenc 20180114
Koncz Ferenc szerencsi városvezető szerint bizonyos sajtóorgánumok, ha érdekük úgy kívánja, nem hajlandók tudomásul venni a valóságot (Fotó: MH)

Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervező irodákkal szemben címmel rendezett konferenciát a múlt héten a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ). A magyar polgármesterek rendkívül nagy számban vettek részt a találkozónkon, és személyes beszélgetéseinkből is egyértelműen érezhető volt a közös álláspont, az erőltetett bevándoroltatás elutasítása – értékelte a rendezvényt lapunknak Szerencs fideszes polgármestere. Koncz Ferenc szerint a városvezetők összefogása erősíti a magyar álláspontot a migráció ügyében, s támogatja Orbán Viktort és kormányát Brüsszel erőszakos fellépésével szemben. A szerencsi polgármester úgy látja, ha a magyar emberek nem fejeznék ki rendszeresen és elsöprő egységben tiltakozásukat az illegális migrációval kapcsolatban, már rég nem lennénk a kontinens legbiztonságosabb országa. Nap mint nap erőszakkal, terrorizmussal kellene szembenéznünk, mint a Nyugat-Európának, és ugrásszerűen nőtt volna a nőkkel, a gyerekeinkkel és az idős emberekkel szembeni erőszak – vélekedett.

Koncz Ferenc szerint bizonyos sajtóorgánumok, ha érdekük úgy kívánja, a valóságot sem hajlandók tudomásul venni, ezért tagadják a Soros által támogatott civil szervezetek bevándorlást segítő tevékenységét. Kijelentette, az ország választott vezetőinek és a polgármestereknek elsősorban az állampolgárok biztonságát kell garantálniuk. „Ennek a jogos elvárásnak kívánok megfelelni, és megnyugvással tölt el az a tudat, hogy a magyar kormány is így gondolkodik Magyarországról” – fogalmazott. Az európai közösség jelenlegi vezetői ma nem az általunk helyesnek tartott álláspontot képviselik, de ha megnézzük az unió alapító atyáinak a kontinens jövőjéről alkotott elképzeléseit, jogosan érezhetjük úgy, hogy mi, magyarok képviseljük az Európai Unió eredeti értékeit és cselekszünk az európai érdekeknek megfelelően.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom