Belföld

Elfogadják a Honvédkórház dolgozói az új státuszt és a béremelést

A kórházban jelenleg is jelentős fejlesztések zajlanak, és a dolgozók anyagi megbecsülését újabb béremelések segítik majd

A kórház dolgozóinak közel 100 százaléka elfogadta az új, magasabb bérrel járó szerződését, felesleges hisztériakeltésnek nevezhető az elmúlt napokban megjelent írások nagy része.

Január elsejétől a dolgozók honvédelmi alkalmazottként folytatják orvosi, betegápolói munkájukat. A tárcát és a Magyar Honvédség alakulatait együttesen tekintve eddig 93,5 százalék, a kórházat tekintve pedig 90 százalék juttatta vissza a nyilatkozatot.

A leadott nyilatkozatok 99 százaléka elfogadta az új jogviszonyt - tudta meg az Origo.

Az új jogviszony elfogadásáról vagy visszautasításáról szóló nyilatkozatok leadásának határideje kedd. Így a kórházban a betegellátás feltételei továbbra is adottak, a kórházban jelenleg is jelentős fejlesztések zajlanak, és a dolgozók anyagi megbecsülését újabb béremelések segítik. 

A portál úgy tudja, a kinevezést visszautasítók között van ugyanakkor dr. Nádor Csaba, a koraszülött intenzív osztály (PIC) részlegvezető főorvosa és helyettese, akiknek hozzáállása jelentős részben járult hozzá ahhoz, hogy decemberben szüneteltetni kellett néhány hétre a részleg működését. Lépése azonban semmilyen fennakadást nem okoz a PIC működésében. Információik szerint utódja dr. Korcsik József, nemzetközileg is elismert neonatológus szakember lesz, aki januárban németországi praxisát feladva jött a Honvédkórházhoz,hogy ismét Magyarországon folytassa gyógyító tevékenységét.