Belföld

Egyre több pénz marad a családoknál

Nem ér véget az adócsökkentés, bővül az otthonteremtés, ám az ellenzékre továbbra sem lehet számítani a kormányzat szerint

A cél az, hogy jövőre több pénz maradjon a családoknál, ezt a programot valósította meg a kormány 2016-ban is – erről beszélt tegnap Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence 20161224
Tuzson Bence: Garantált a bérek növekedése (Fotó: Kormany.hu - Botár Gergely)

Az adócsökkentés és az otthonteremtés éve volt Magyarországon 2016, ám az évet beárnyékolta a terrorveszély és a bevándorlás – mondta tegnap Tuzson Bence. A kormányzati kommuniká­cióért felelős államtitkár kifejtette, az év elején több adócsökkentés valósult meg, például rekordalacsony, tizenöt százalékos lett a személyi jövedelemadó, emellett jelentősen csökkent az új lakások, illetve a sertéshús általános forgalmi adója. Elindult az otthonteremtési program, ilyen szempontból is új pályára állt Magyarország. Ezek az adómérséklések csak a kezdetét jelentették az adócsökkentés programjának, amelyet a kormány – az otthonteremtés programjával együtt – folytat 2017-ben. Kitért arra is, egyre többen élnek munkából, és jó úton haladunk afelé, hogy tíz év alatt egymillió új munkahely jöjjön létre. Az ország teljesítményét már a nemzetközi hitelminősítők is elismerik.

Kiemelte, olyan bérmegállapodás született, amely hosszú távon garantálja a bérek növekedését, és a béremeléséért cserébe adócsökkentést kínált a munkáltatóknak a kormány. Emellett egyre több gyermek jut ingyenes étkezéshez és ingyenes tankönyvekhez, a nyugdíjasokat pedig tízezer forintos Erzsébet-utalvánnyal segítik, amelyet az év végégig kézhez kapnak. Úgy vélekedett, Magyarország erősödik, és a kormány azt szeretné, hogy ennek hatását érezzék az emberek a saját életükben is.

Arról is beszélt, hogy Európában idén háromszáz ember halt már meg a terrortámadások következtében. Berlinben legutóbb tizenketten vesztették életüket terrortámadásban, amelynek feltételezett elkövetőjét tegnap lelőtték Milánóban. Mint mondta, mi voltunk az egyetlen uniós tagállam, ahol népszavazást lehetett tartani arról, hogy kikkel éljünk együtt, és sosem volt még ilyen mértékű, 3,3 milliós egyakaratú kiállás egy ügy mellett a rendszerváltozás óta. Így létrejöhetett egy olyan új egység, amely elkötelezett a nemzet, az ország mellett, és amelynek akaratát az Országgyűlésnek és minden magyar kormánynak is követnie kell a későbbiekben is.

Az államtitkár szerint ugyanakkor kiderült az is, az emberek nem számíthatnak az ellenzékre, abban ugyanis egységesek, hogy nem állnak ki az emberek érdekei mellett, mivel nem szavazták meg azt az alaptörvény-módosítást, amely kimondta volna: Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom