Belföld

Dömötör Csaba: Természetes, hogy a kormányfő kapcsolatot tart a határon túliakkal

"A szocialisták ott folytatják, ahol 2004-ben abbahagyták"

Természetesnek nevezte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, hogy a magyar miniszterelnök kapcsolatot tart a határokon belül és túl élő magyar állampolgárokkal, miután a szocialisták európai parlamenti képviselője csütörtökön bírálta, hogy a miniszterelnök közpénzből küldött levelet a határon túli választóknak. 

Dömötör Csaba a bírálatra reagálva, MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: a kapcsolattartás egyik formája a postai úton küldött levél, amely minden tekintetben megfelel a törvényi előírásoknak.
Leszögezte ugyanakkor: szomorúan látjuk, hogy a szocialisták ott folytatják, ahol 2004-ben abbahagyták. Most is támadják a külhoni magyarok támogatását célzó intézkedéseket. Nem is nagyon várhatunk mást attól a baloldaltól, amelyik a kettős állampolgárság ellen kampányolt, és amelyik a népszavazási kampány során hazug kiadványokkal próbálta egymás ellen hangolni a magyarokat - fogalmazott. 
"Tudomásul vesszük, ha a szocialisták nehezen tudják feldolgozni, hogy a határon túli honfitársaink nem kíváncsiak rájuk, de mindez ilyen előzmények után egyáltalán nem meglepő" - zárta sorait Dömötör Csaba.
Ujhelyi István szocialista EP-képviselő korábban azt firtatta: mennyibe került az egymillió külföldre kiküldött levél.