Belföld

Demeter Márta VIP-kártyát kért a Honvédkórházban

A Fidesz szerint az ellenzéki politikus a kétszínűség iskolapéldája - LMP: Demeter Márta nem vett igénybe VIP-szolgáltatást

Lebukott Demeter Márta, az LMP társelnöke: úgy bírálta a közösségi médiában a Honvédkórházat, hogy országgyűlési képviselői pozícióját kihasználva már 2017-ben VIP-belépőt kért a Honvédkórház Speciális Rendeltetésű Centrumába.

Demeter Márta korábban a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében támadta az intézményt:

„A Honvédkórház 3,8 millió forintot kér a közérdekű adatokért! Így perre megyünk az elmúlt 4 évben megkötött szerződésekért. Ez immár a harmadik adatigénylési perünk az ügyben. Ennyire titkolóznak az emberek előtt! A kórházban kialakult krízisben a korábban 8 évig vezérkari főnök mai honvédelmi miniszter személyes felelőssége megkerülhetetlen.

Fidesz: Demeter Márta a kétszínűség iskolapéldája
Demeter Márta a kétszínűség iskolapéldája. Az LMP-s politikus ezt a Honvédkórházat támadó Facebook-bejegyzésével is bizonyítja: miközben kritizálja a Honvédkórházat, az ott dolgozó orvosok és ápolók áldozatos munkáját, ő maga a hírek szerint egészségügyi VIP-ellátást igényelt a kórháztól - írta a történtekre reagálva kedden délután kiadott közleményében a Fidesz.

A honvédelmi vezetés hozzáállása pedig azoknak a dolgozóknak az orvosoknak, szakdolgozóknak és kórházi alkalmazottaknak a lebecsülése és elárulása, akik minden nap erőn felül teljesítenek, az áldatlan körülmények ellenére is igyekeznek ellátni a betegeket. A teljes összeomlás csak az ő munkájuknak köszönhetően nem következett be.”

Az Origo birtokába jutott dokumentumból kiderült, hogy a képviselő 2017-ben országgyűlési képviselői posztjára hivatkozva kérelmet adott be, hogy igénybe vehesse a Honvédkórház Speciális Rendeltetésű Centrumának járóbeteg-ellátását.

demeter honvédkórház vip kártya
A kérelem, amellyel Demeter Márta a VIP-kártyáért folyamodott. Forrás: Origo

A portál cikkében felidézi, hogy korábban Demeter Márta egy iratbetekintésre hivatkozva azt hazudta, hogy a honvédség repülőgépével hozták haza Ciprusról Orbán Viktor 14 éves lányát. Kiderült azonban, hogy a gépen egy Orbán L. nevű százados kétéves lánya, Flóra utazott, ráadásul a NATO szabályainak teljes mértékben megfelelően.

LMP: Demeter Márta nem vett igénybe VIP-szolgáltatást
Az LMP társelnöke nem vett igénybe VIP-szolgáltatást a Honvédkórházban. Mindössze arra kért lehetőséget, hogy gyógyíthatatlan beteg édesanyjával együtt tölthesse az utolsó napokat. Erre ugyanakkor az intézményben már nem kerülhetett sor - közölte csütörtök este az ellenzéki párt.

A történtek után Kövér László az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál kezdeményezte az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálatát, a Fidesz képviselőcsoportja pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy az ellenzéki képviselő nem nyilvános adatokat hozott nyilvánosságra.

A Központi Nyomozó Főügyészség pedig hivatali visszaélés gyanújával rendelte el a nyomozást Demeter Márta ügyében, aki ellen többen is feljelentést tettek. A gyanú szerint az LMP társelnöke harminc évre titkosított, nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé, felvetve a hivatali visszaélés gyanúját.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom