Belföld

Csárdi átalakítaná a főváros működésének teljes koncepcióját

Szépapjáról, Budapest első polgármesteréről venne példát a politikus

Főpolgármesterként átalakítaná a főváros irányításának és működtetésének teljes koncepcióját, valamint a közlekedés szervezését az LMP jelöltje. Csárdi Antal, aki az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy éves szinten több mint tízmilliárdot is meg lehetne takarítani, elismerte, hogy nem ő az önkormányzati választás legfőbb esélyese, de mint mondta, "benne lehet egy vaskos meglepetés is".

A politikus szerint nagyon nehéz megjósolni a végeredményt. Hangsúlyozta, habár nem ő a fő esélyes, nem zárja ki saját győzelmét, mert az elmúlt négy év városvezetésének teljesítményével és a baloldal folyamatos "összefogás körüli anomáliáival" szemben ott áll majd az LMP programalapú kampánya.

Csárdi-álló
Egyúttal megjegyezte, "dicsőség tanulni azoktól az elődöktől, akik sokat tettek ezért a városért". Szépapjára, Kamermayer Károlyra, Budapest első polgármesterére utalva azt mondta, az ő életrajzából is sok mai napig használható elemet át tud emelni annak érdekében, hogyan lehet bevonni a fővárosiakat a döntéshozatalba.