Belföld

Bevándorlókat költöztetne Zuglóba a PM

A tervezetet Szabó Rebeka alpolgármester küldte szét a képviselőknek

Bevándorlóknak is lehetővé tenné a szociális bérlakások megpályázását információink szerint a baloldali vezetésű Zugló új lakásrendelet-tervezete.

„A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú, európai gazdasági térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy” – áll a lapunk birtokába került dokumentumban. A Karácsony Gergely PM-es polgármester párttársa, Szabó Rebeka alpolgármester által a képviselőknek szétküldött anyagot a távozó Hoffmanné Németh Ildikó jegyző nem ellenjegyezte. Hoffmanné a kerületi lakásosztállyal új koncepciót készíttetett, a szociális bizottság elé már az elutasított és az új anyag ötvözete került. A jegyző ezt sem írta alá és tegnap a szociális bizottság sem szavazta meg.

Az önkormányzat tavaly lakhatási munkacsoportot hozott létre, a kerületi lakásvagyonnal kapcsolatos rendeletek felülvizsgálatára a liberális Budapest Szakpolitikai Elemző Intézetet és a Városkutatás Kft.-t kérte fel. Ma képviselő-testületi ülés lesz, amelyen Hoffmanné megindokolja távozásának okait. Forrásaink szerint nem kizárt, hogy Hoffmanné „borít” és beolvas a helyi politikusoknak.

Objektum doboz