Belföld

Baloldali értelmiségiek a Jobbiknál

A napokban indult a „Valódi Nemzeti Konzultáció”

„Meglepően sok baloldali értelmiségi jelentkezik a Jobbiknál. Azt mondják, csak bennünk látják az Orbán-kormány leváltásának biztosítékát, az MSZP-t teljesen leírták, szerintük a baloldali pártok életképtelenek, kizárólag magukkal törődnek és nem is céljuk a kormányváltás” – mondta lapunknak Volner János.

A Jobbik frakcióvezetője szerint a napokban indult „Valódi Nemzeti Konzultáció” során a baloldali értelmiségiek mellett sok egészségügyben, oktatásban dolgozó szakember is jelezte, segítene a pártnak szakpolitikai programjainak kialakításában.

A konzultációt nem a Jobbik, hanem a Híd a Nemzetért Egyesület bonyolítja. A szervezetnek a Janiczak Dávid jobbikos alelnök vezette Ózdon van a székhelye, idén áprilisban jegyezték be. A konzultációban ez az egyesület kezeli az állampolgárok által megadott személyes adatokat. Ezt – mint azt a kérdőívben rögzítik is – további kapcsolattartás, véleménykérés, választási és egyéb tájékoztatás, adománygyűjtés céljából a információs önrendelkezési törvény alapján teszik. A Magyar Posta a napokban kezdte kézbesíteni a több mint négymillió háztartásba eljutó kérdőíveket. A dokumentum három témakört, az egészségügyet, az oktatást és a korrupciót érinti. A Híd a Nemzetért Egyesület elnöke Dúró Dóra jobbikos parlamenti képviselő, a válaszborítékok nem Ózdra, a szervezet címére, hanem egy budapesti postafiókba érkeznek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom