Belföld

Bakondi: Avramopulosz kijelentései hasonlítanak a Soros-tervhez

A munkaügyi biztos szerint Európának új normaként kellene elfogadnia a migrációt

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Dimitrisz Avramopulosz migrációügyi biztosnak a Politico brüsszeli hírportálon tett kijelentései hasonlítanak a Soros-tervhez.

Bakondi Györgyöt csütörtökön az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy Dimitrisz Avramopulosz egyebek mellett azt írta a Politico véleménycikkében: Európának készen kell állnia arra, hogy új normaként elfogadja a migrációt, a mobilitást és a sokféleséget, és ezek alapján alakítsa politikáját.
A főtanácsadó emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlament nemrég hozott egy határozatot a dublini szerződés helyett hatályba léptetendő jogszabályról, és most a Tanácsnál kell döntésre jutni.
Úgy fogalmazott: Dimitrisz Avramopulosz a kezdetektől "liberális szemlélettel és furcsa megközelítésekkel vétette észre magát", a Politicón megjelent írásában foglaltak pedig nagyon sokban hasonlítanak egyrészt az említett parlamenti határozathoz, másrészt a Soros-tervhez. Emellett új, nemzetek fölött álló szervezet, az európai egyesült államok létrehozásának távlati célját veti fel.