Belföld

Az NVI tájékoztatta a parlamenti pártokat a választási informatikai rendszerről

A biztonság fokozására helyezi a hangsúlyt

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) kedden tájékoztatta a parlamenti képviselettel rendelkező pártokat a választási informatikai rendszerről - közölte az NVI.

választási informatikai szakrendszerek készültségi állapota a tervezetteknek és az időarányosan elvártaknak megfelelően alakul. 
A közlemény szerint az NVI tájékoztatta a pártokat arról, hogy - az elmúlt időszak nemzetközi tapasztalatai alapján a korábban már jól vizsgázott informatikai rendszert megtartva - a 2018-as országgyűlési választásokon a biztonság fokozására helyezi a hangsúlyt.

Az idei választásra történt meg a Választási Kapu bevezetése és beüzemelése, amely biztosítja a választási szakrendszerek még biztonságosabb elérését a választási ügyintézők számára - írták. 

Hozzátették: a felhasználók 2018-ban már a Választási Kapun keresztül, elektronikus személyazonosító igazolvánnyal történő azonosítás után léphetnek be a választási informatikai szakrendszerekbe. 

Az NVI szerint a fejlesztés jelentőségét az adja, hogy az ország több ezer pontján dolgozó több tízezer ügyintéző tevékenysége így egyenként nyomonkövethetővé vált. 

Kiemelték azt is, hogy az első országos, január eleji próba tapasztalatai szerint a fejlesztés finomhangolása sikeres volt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom