Belföld

Az MSZP szervezte a szerdai parlamenti balhét

Fidesz-frakció: Azok a szocialisták csinálják a balhét, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé

Az MSZP elnöke elismerte, hogy pártja szervezte a szerdai parlamenti akciót. 

Fidesz-frakció: Azok a szocialisták csinálják a balhét, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé
Elfogadhatatlan, hogy azok a szocialisták csinálják a balhét a parlamentben, akik kormányzásuk alatt egymillió embert tettek munkanélkülivé és kétszeres adóval adóztatták a munkavállalókat. Az ellenzék reménytelen helyzetében bohócot csinált magából a parlamentben, agresszíven viselkedik és összejátszik az erőszakos utcai akciót szervező Soros-szervezetekkel - olvasható a Fidesz-frakció közleményében. A Fidesz-KDNP a munkások oldalán áll, ez a kormány mindig is a munkahelyteremtés kormánya volt. Mi már közel 800 000 munkahelyet teremtettünk és folyamatosan emeljük a béreket. A Munkatörvénykönyv módosításának is az a célja, hogy aki többet akar dolgozni, és így többet akar keresni, az elől lebontsuk a bürokratikus akadályokat.

Tóth Bertalan csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ő maga kezdeményezte mind a saját frakciójában, mind pedig a többi párt felé, hogy tiltakozásul foglalják el az elnöki pulpitust. Hozzátette: arra azonban külön kérte, illetve felszólította a képviselőket, hogy ne kövessenek el semmilyen erőszakos cselekményt.     

Közölte, az MSZP elnöksége délelőtti ülésén úgy döntött, kiáll az MSZP képviselőcsoportja és minden egyes képviselője mellett, és szolidaritást vállal velük, bármi is történik az elkövetkező időszakban. Hozzátette: visszautasítják a képviselők megbüntetéséről szóló, Kövér László házelnöktől elhangzó "fenyegetéseket".

Azt mondta, képviselőik a parlamentben nem alkalmaztak erőszakot. Hozzátette: ez azonban nem jelenti azt, hogy az egypárti fideszes szabályokat minden esetben betartották volna és azt se, hogy be fogják tartani. Közölte, a szocialista képviselők vállalják tetteikért a felelősséget, mert jogellenesnek, törvénytelennek tartják azt az eljárást, mellyel átverték a "rabszolgatörvényt" az Országgyűlésen.     

Tóth Bertalan azt mondta, mivel a törvényt közjogilag érvénytelennek tartják, ezért mindent elkövetnek, hogy azt "megsemmisítsék", erre pedig közös ellenzéki fellépést javasolnak. Hozzátette: minden ellenzéki pártot meghívott csütörtökre, hogy egyeztessenek a közös fellépésekről, kezdeményezésekről.     

Szerinte a Fidesznek azért is fontos a "rabszolgatövény", mert a párt mögötti holdudvar a saját dolgozóiból akar rabszolgát csinálni azokban az ágazatokban, melyekben érdekeltségeik vannak.     

Bejelentette azt is, pártjában döntöttek arról, hogy "munkásparlamentet" szerveznek. Januártól minden megyeszékhelyen találkoznak szakszervezeti vezetőkkel, munkásemberekkel és civil szervezetekkel, majd május 1-jén megtartják a "munkásparlamentet", melyen bemutatják "a munka törvénykönyvét, melyet a munkások keze írt és nem a fideszes oligarcháké".

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom